Friss hírek az MLSZ székházából

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége, a mai napon, döntött a koronavírus-járvány miatt felfüggesztett bajnokságok lezárásáról. A határozat értelmében, az amatőr bajnokságokban – így az NB III-ban – nem kerül sor további mérkőzésekre, a kiesést és a feljutást a tabella jelenlegi állása határozza meg. Mindezek alapján, az NB III Keleti csoportjában a 14. helyen álló FC Hatvan a 2020-2021-es szezonban, a Heves megyei bajnokság első osztályába nevezhet. Szomorúan vesszük tudomásul, hogy a járvány megfosztott bennünket attól a lehetőségtől, amiben bíztunk: hogy a pályán, sportszerű küzdelemben, kiharcolhassuk a bennmaradást. A következő napokban értékeljük a helyzetet, áttekintjük a lehetőséget, hogy minden jogszerű, tisztességes lehetőséget megragadhassunk annak érdekében, hogy az FC Hatvan megőrizhesse NB III-as tagságát.

 

Az MLSZ kommünikéje az NB III-as bajnokság lezárásáról:

A felfüggesztett NB III-as bajnokság nem folytatódik, a bajnokság elmaradt és hátralévő mérkőzéseit nem rendezik meg. A bajnoki táblázatok jelenlegi állapota a záró táblázat, a bajnoki csoportoknak nincs hivatalos végeredménye, így nincsenek bajnokok, érmesek, a végeredmény alapján feljutók és kiesők sem.

A záró táblázat 1. helyén álló csapatok (összesen három) lesznek jogosultak a 2020/21-es idényben a Merkantil Bank Liga NB II-es bajnokságba történő nevezésre. A záró táblázatok utolsó három helyén álló csapatok, valamint a legrosszabb 13. helyen álló csapat (összesen tíz csapat) nem lesznek jogosultak a 2020/21-es idényben az NB III-as bajnokságba való nevezésre.

A 2020/21-es idényben az NB III-as bajnokságra azok a csapatok nevezhetnek, amelyek a fentiek alapján nem kerülnek át másik bajnokságba, valamint a Merkantil Bank Liga NB II-es bajnokság záró táblázatának 18. és 19. helyén álló csapatok, a megyei I. osztályból feljutó csapatok és a 2020/21-es férfi felnőtt nagypályás NB I-es csapatok második csapatai.