Két pontot Egerben hagytunk

NB III Keleti csoport, 18. forduló:

EGER SE–FC HATVAN
0–0

Eger, Szentmarjay stadion, 200 néző. Vezette: Horváth Máté (Deme, Volentics).

EGER: Nacsa – Debreczeni, Vaskó, Gajda, Lőrincz – Antal (Révész, 65.), Vitelki (Valkay, 85.) – Vajda (Csifó, 73.), Gresó, Nemes – Olasz D. Vezetőedző: Sütő Szilárd

HATVAN: Tajti B. – Purzsa M., Labát K., Katona R., Karácsony D. – Bárkányi A., Mundi Z. – Lukács Zs., Bartók I., Kitl K. – Czibolya G. (Szabó R., 84.). Vezetőedző: Gulyás Gábor

SÁRGA LAP: Katona R. (35.), Vaskó (36.), Kitl K. (91.)

JÓK: Vaskó, Debreczeni, ill. az egész csapat.

A mérkőzés előtt egyperces gyászszünettel emlékeztek a HELASZ két egri tisztségviselőjére, a 76 éves korában elhunyt Szepesi Lászlóra és a 91 éves dr. Dobos Józsefre.

A megyei rangadón csapatunkban tétmérkőzésen kezdőként debütált a télen érkezett Lukács Zsombor és Bartók István.

A 14. percben alakult ki az első gólszerzési lehetőség, egy baloldali beadás után Vaskó Tamás fejelt nem sokkal kapu mellé, majd Gajda Márkó félfordulatos lövését tisztázta védelmünk nem sokkal a gólvonal előtt. A 23. percben is az egriek veszélyeztettek, Nemes Milán baloldali beadását Vajda Ákos fejelte a jobb sarok felé, de Tajti Bence szépen hárított. A 25. percben óriási lehetőség adódott előttünk, egy remek összjáték után Czibolya Gábor ugrott ki, ziccerbe került, de nem eléggé helyezett lövését Nacsa Péter kitenyerelte. A 31. percben Lukács Zsombor 22 méteres szabadrúgása a kapu mellett-felett szállt el, hét perccel később pedig még egy ígéretes lehetőség adódott előttünk, Karácsony Dávid lapos, 17 méteres szabadrúgása azonban lepattant a sorfalról.

A szünet után inkább a küzdelem – és megemlítendő, hogy egri részről több esetben a kemény belemenések – domináltak, de az 55. percben újabb gólhelyzetet hagytunk ki: egy jobboldali beadást Kitl Krisztián fejelt mellé. Szűk negyedóra múlva ugyanő lőhetett, de a lapos, pattogós lövést védte az egri kapus. Már a hajrá elején jártunk, amikor egy jobboldali szöglet után a csereként beállt Csifó István fejelt a hosszú saroknál érkezve a jobb alsó sarok mellé. A 84. percben pedig meccslabda adódott előttünk, Bartók remek indításával Czibolya ugrott ki ziccerben, laposan ellőtte a kifutó kapus mellett a labdát, amely végül a jobb alsó sarok mellett ment el! A meccs utolsó eseményeként a 91. percben Gresó Mátyás megpattanó, lapos lövését fogta Tajti.

A szervezett, taktikus, hátul pedig magabiztos játékunk tehát egy pontot eredményezett a tavaszi nyitányon, de nyugodtan megállapíthatjuk, hogy a helyzetek és a játék képe alapján Egerben hagytunk két pontot.

SÜTŐ SZILÁRD: „Nem erre számítottunk, mindenképp azt terveztük, hogy itthon tartjuk a három pontot. Ha pozitívumokat akarok keresni, akkor az lenne, hogy kapott gól nélkül lehoztuk a meccset, viszont borzasztó idegesen és pontatlanul játszottunk. A csapatban sokkal, de sokkal több van. Ez ma nem jött, és ezt sajnálom. A Hatvan meglepett bennünket, mert előrébb védekezett, mint amire számítottunk. Noha szereztünk egy pontot, csalódottak vagyunk, mert kettőt bennhagytunk. A döntetlen eredmény reálisnak mondható.”

GULYÁS GÁBOR: „Egy dolgot sajnálok a mai meccsel kapcsolatban, mégpedig azt, hogy nem tudtuk elhozni Egerből a három pontot. A meccs nagy részében megvalósítottuk, amit elterveztünk és a játékidő döntő részében az Eger fölé tudtunk nőni. A hazaiaknak csak egy pontrúgás utáni szituációkor volt az első félidőben gólszerzési lehetőségük. Remélem, ezen az úton haladunk tovább és sikerül megvalósítani, amit elterveztünk.”