„Képesek vagyunk arra, hogy bennmaradjunk az NB III-ban!” – interjú Lukács Zsomborral

Bartok Istvánnal egyetemben kezdőként debütált Lukács Zsombor, felnőtt csapatunk télen érkezett játékosa az Eger SE elleni, 0–0-ra végződő vasárnapi bajnoki mérkőzésen. A 24 esztendős szélső középpályás a nagyváradi FC Bihornal nevelkedett, majd bemutatkozott a román második ligában, ezt követően pedig Magyarországra érkezve Kazincbarcikán és az STC Salgótarjánnál játszott. Hazatérve ismét az FC Bihor 1902 Oradea csapatában futballozott, majd 2017 nyarán Füzesgyarmatra szerződött, ahol két és fél évet töltött el.

„Nagyon jól éreztem magam a pályán az első hatvani tétmeccsemen Egerben – kezdte Lukács Zsombor. – Az egész mérkőzésen azt tapasztaltam, hogy mi dominálunk, és hogy ezt a találkozót be fogjuk „húzni”. Minden jel erre mutatott, de sajnos a kapu előtt nem voltunk elég pontosak, ezért be kellett érnünk egy ponttal.”

A középpályás füzesgyarmati távozásáról, beilleszkedéséről és a bennmaradás reményéről is beszélt honlapunknak.

„Két és fél évet futballoztam Füzesgyarmaton, de az utolsó félévben megromlott a kapcsolatom a tulajdonossal, aki egyben az edzőnk is volt – folytatta. – Emiatt úgy döntöttem, hogy nem akarok tovább Gyarmaton focizni, ezért eligazoltam. A hatvani beilleszkedésem jól sikerült, szerintem elég hamar befogadtak a csapattársak, nem volt semmi probléma. Azért persze ideigazolásomkor tisztában voltam vele, hogy hogyan áll az együttes a bajnokságban, tudtam, hogy mire vállalkozom. Az elején egy kicsit féltem is, de egy jó felkészülést sikerült véghezvinnünk és úgy érzem, hogy a csapatjátékunk nagyon jó. Nagyon nehéz meccsek várnak ránk, de úgy gondolom, hogy ezzel a csapattal képesek vagyunk arra, hogy bennmaradjunk az NB III-ban!”