„Nagy kihívás előtt állunk” – felnőtt csapatunk új edzője, Gulyás Gábor bemutatkozott

A 38 esztendős Gulyás Gábor lett az FC Hatvan felnőtt csapatának vezetőedzője, így a vezetőség elmúlt időszakban lezajlott tárgyalásai tehát eredményre vezettek.

A váci nevelésű, az aktív pályafutása során a legtöbb szezont Vácon töltő, emellett Tatabányán, Pécsen, Szolnokon, a BKV Előrében, Egerben és Berkenyén is futballozó középpályás utolsó mérkőzését 2015. szeptember 23-án játszotta az NB II-es Vác FC színeiben. A Nyíregyháza elleni idegenbeli Magyar Kupa-meccs (4–0) idején viszont már nemcsak játékosként tartozott a váciak kötelékébe, hanem edzői pályafutása is elindult, hiszen Sisa Tibor pályaedzőjeként is segítette a klubot. Sisa Tibor azonban nem sokkal ezt követően távozott a Váctól, amelyet Nagy Tibor vett át vezetőedzőként, Gulyás Gábor pedig ebben az időszakban már „csak” másodedzőként dolgozott. Nagy Tibor 2018 nyarán távozott a Váctól, a helyét Zoran Szpisljak vette át, aki mellett újdonsült trénerünk továbbra is másodedzőként tevékenykedett. A szerb edző azonban 2018 decemberében elhagyta a Vácot, Gulyás Gábor számára pedig eljött a nagy lehetőség, 2019 tavaszán vezetőedzőként irányíthatta a Vácot – igaz, mivel a feladat A-licencet követelt meg, neki pedig csak 2019 májusában lett meg a szükséges papírja, ezért szakmai igazgatóként Horváth Károly értékelt a mérkőzések után. Tavaly nyáron aztán tulajdonosváltás történt Vácott, amelyet egy igen nagy káosz előzött meg, így Gulyás Gábor úgy döntött, hogy nem vállalja a továbbiakban a váci felnőtt csapat irányítását. 2019 őszén így az utánpótlás-nevelő Vác VLSE U15-ös, majd U16-os együttesénél dolgozott.

„A két ünnep között keresett meg Ofella Zoltán – mondta Gulyás Gábor. – Meglepett a hívása, mert amikor decemberben kiderült, hogy edzőváltás lesz, azt gondoltam, hogy mással oldják meg az edzőkérdést. Természetesen nagyon örültem a megkeresésének és viszonylag gyorsan meg is egyeztünk. Mindenképpen szerettem volna ismét felnőtt csapat mellett edzősködni, a Vác VLSE-nél pedig nem gördítettek akadályt a távozásom elé. Nagyon nagy kihívás és nehéz feladat előtt állunk, főképp a tabellát és a sorsolást nézve, azonban jó felkészüléssel és jól összerakott csapattal, illetve motivált játékosokkal nem lehetetlen küldetés a bennmaradás kiharcolása. A kihívás mellett azonban nagy lehetőség is nekem a hatvani szerepvállalás. Tavaly télen Vácon is azt mondták, hogy biztosan ki fogunk esni, aztán simán bent maradtunk – Hatvanban ugyanezt szeretném elérni. A keretben lesznek változások, szeretnénk igazolni, de csak olyan labdarúgókat, akik segíteni tudnak nekünk – 3–4 játékosról lehet szó, ugyanakkor lesznek távozók is. A csapat összes őszi meccsét láttam videón, nem vagyok rossz véleménnyel ezek alapján az együttesről, úgy vélem, hogy a fiúk sokkal többre képesek annál, mint amit eddig mutattak. Tegnap bemutatkoztam a csapatnak, az első benyomásaim pozitívak, de természetesen még jobban meg kell ismernem a játékosokat. Az első két nap az ismerkedésről szól, most felmérésekre kerül sor, a felkészülés gyakorlati része pedig jövő héten hétfőn kezdődik.”

A szakmai stáb további része változatlan, a kapusok felkészítéséért továbbra is ifj. Gömöri Ottó felel, míg erőnléti edzőként a továbbiakban is Bánszki Bence dolgozik az FC Hatvannál.