Katona Bence elintézett minket, kieső helyre csúsztunk vissza

FC HATVAN – PUTNOK FC
0–4 (0–1)

Hatvan, Népkerti Sporttelep, 150 néző. Vezette: Kovács Tamás (Szilágyi N., Gavalla-Kulcsár)

HATVAN: Tajti B. – Zagijev V. (Torda P., 67.), Gál M., Bárkányi A., Karácsony D. – Purzsa M., Fék Zs. (Dolhai G., 82.), Kitl K. Czibolya G. (Szabó D., 67.) – Sárközi Sz., Szabó R. Vezetőedző: Török László

PUTNOK: Pomozi – Nyisalovits, Arday, Fazekas, Galambosi – Csirszki (Tucsa, 78.), Mahalek, Illés R. (Nemes, 71.), Nyitrai – Tóth Sz, Katona B. (Szilágyi Sz., 82.). Edző: Kriston István

GÓLSZERZŐ: Katona B. (11., 51., 61. – az utolsót 11-esből), Illés R. (70.)

JÓK: senki, ill. Katona B. (a mezőny legjobbja) és az egész vendégcsapat

Rosszul kezdődött a meccs számunkra, már a 10. percben megszerezte a vezetést a Putnok: egy hosszú kirúgás után eljutott a labda a 16-osunkig, Katona Bence átvette a labdát és az ötös sarkáról a hálóba lőtt (0–1). Az első félidőben próbálkoztunk az egyenlítéssel, Sárközi Szabolcs és Kitl Krisztián volt a legaktívabb tőlünk, előbbi egyik lövése a felső léc felett ment el, majd egy kapáslövése a kapu mellé ment. A félidő végén Kitl tört be a 16-oson belülre, védője felrúgta, támadónk el is esett, de a játékvezető tizenegyes helyett érthetetlen módon Kitlnek adott sárga lapot.

A szünetet követően rögtön Czibolya Gábor került helyzetbe, teljesen tisztán lőhetett kapura, de támadónk sajnos a bal felső mellé lőtt. Az 51. percben aztán Illés Richárd ívelte fel a labdát Katona Bencének, akitől senki nem tudta elvenni a labdát, a vendégek támadója pedig a kimozduló Tajti Bence hasa alatt a hálóba lőtt. (0–2). A 61. percben Katona passzára Tóth Szabolcs érkezett és egy csel után lőtt is, Tajti védett, de a kipattanó ismét Tóth elé került, aki ismételni már nem tudott, mert leterítették. A tizenegyest Katona Bence higgadtan értékesítette (0–3). És ezzel még nem volt vége a megpróbáltatásainknak, a 70. percben Katona tálalt Tóth elé, aki közelről nem tudott betalálni, de a labda visszapattant hozzá, másodjára pedig nem lőtt, hanem a hosszún érkező Illés Richárdhoz továbbított, aki közelről a kapuba bombázott (0–4). A hajrában küzdöttünk a becsületgólért, de ezen a napon semmi nem jött össze, a meccs hőse így Katona Bence lett. Súlyos vereséget szenvedtünk, és – a szezonban első alkalommal – kieső helyre, a 14. pozícióba csúsztunk vissza a tabellán.

TÖRÖK LÁSZLÓ: „Továbbra is tartjuk a hazai formánkat. Gratulálok a putnokiaknak, megérdemelten nyertek!”

KRISTON ISTVÁN: „Örülünk a győzelemnek, sokat tettünk érte, hogy három ponttal távozzunk Hatvanból. Fontos győzelmet arattunk.”