Negyedik helyezést ért el a Minifutball válogatottal az ausztráliai VB-n Tajti Bence – interjú kapusunkkal

A közelmúltban Török László, felnőtt csapatunk vezetőedzője nem számíthatott csapatunk 22 esztendős kapusára, Tajti Bencére, aki a Minifutball-válogatottal az ausztráliai világbajnokságon szerepelt. Nos, a távoli megmérettetés befejeződött, a magyar válogatott a 4. helyen végzett a tornán, miután a bronzéremért vívott meccsen 0–0-s döntetlen után büntetőkkel kapott ki Romániától, pedig a rendes játékidőben Tajti büntetőt hárított, így döntetlen eredményen tartotta csapatát. Tajti Bencét hazatérése után az élményeiről kérdeztük.

– Hogyan lettél a Minifutball csapat tagja, mióta vagy a keretben és hogyan jött a lehetőség, hogy a válogatottal a VB-n is részt vegyél?

– Először is megköszönném az FC Hatvannak, külön Ofella Zoltán Elnök úrnak és Török László Vezetőedző úrnak, hogy elengedtek a VB-re – vágott bele Tajti Bence. – 2016 óta vagyok a Minifutball keret tagja, részt vettem sok kispályás tornán és az ottani jó teljesítményem alapján a szövetségi kapitánytól, Nagy Lajostól kaptam meghívót a válogatottba.

– Összességében milyen volt az ausztráliai torna? Milyen célokkal vágtatok neki a tornának és mennyire vagy elégedett végül az elért 4. hellyel?

– Nagyon jól éreztük magunkat kint, tele lettünk élményekkel, így érkeztünk vissza. Mindenképpen az elődöntőt tűztük ki célul, és jól is ment a csapatnak a játék, szép és nagyarányú győzelmeket arattunk. Ahogy mondani szokták, evés közben megjött az étvágy, szerettünk volna a döntőbe jutni, de nem lehetünk elégedetlenek a 4. hellyel sem. Van azért egy kicsi hiányérzetem, hiszen jó lett volna elcsípni a bronzérmet, de sajnos nem sikerült, a szerencse nem állt mellénk a románok elleni büntetőpárbaj során.
– Mi volt a legjobb és a legrosszabb pillanat az ausztráliai VB-n?

– A legjobb pillanat számomra az volt, amikor a bronzmérkőzésen megfogtam a román srác büntetőjét, a legrosszabb pedig az, hogy nem sikerült megszereznünk a harmadik helyet a románok elleni ki-ki meccsen.

– Mik a további céljaid a minifutballban?

– Nagy céljaim vannak, szeretnék VB-t és EB-t nyerni, és minél tovább a minifutball csapat keretének tagja lenni!
– Mennyiben tudod ezeket a tapasztalatokat kamatoztatni az FC Hatvannál?

– Remélem, hogy azt a jó formát, amit kint mutattam, át tudom menteni idehaza is, és ez győzelmekkel fog párosulni! Hajrá Hatvan!