Nagy siker, a Fradit a Népligetben győzte le U19-es csapatunk!

Az U19-es korosztályos bajnokság I. osztályában a hétvégén szünet lesz, ezért a Ferencváros meghívására hétközben felkészülési mérkőzést játszott U19-es csapatunk a zöld-fehérek korosztályos együttesével a Népligetben. Nos, az U19-es I. osztályú pontvadászat 2. helyén álló FTC ellen együttesünk – több, felnőtt csapatból visszajátszóval, Labát Krisztoferrel, Bogdán Maximmal, Fellner Krisztoferrel és Szabó Dominikkal a soraiban – fantasztikus, 5–3-as győzelmet aratott!

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

FTC U19–FC HATVAN U19
3–5 (2–3)

Népligeti sportcentrum.

HATVAN: UJ M. – Bakti N., Kiss B., Labát K., Dolhai S. – Jobbik M. – Kis K., Török N., Maxim B., Fellner K. – Szabó D. Csereként pályára lépett: Birtalan Á., Kékesi G., Rajzinger Á., Mátrai P., Pászti A.

Hatvani gólszerző: Fellner K. (2), Szabó D., Maxim B., Birtalan Á.

Szén László korosztályos edző értékelése:

„Ezen a mérkőzésen annyit kértem a játékosoktól, hogy élvezzék a játékot, a remek pálya adta lehetőségeket és a miliőt. Az eredményen mindez meglátszott! A negyedik gólunk középkezdésből született, kb. 60 méterről emelt Bogdán Maxim a hálóba, emellett kapusunk, Uj Milán tizenegyest védett. Gratulálok a CSAPATOMNAK!”

Török László, felnőtt csapatunk trénere a következőket mondta honlapunknak:

„Nagy megtiszteltetés volt számunkra a Fradi meghívása, ezért több, a felnőtt csapatban szereplő játékos játszott vissza a Népligetben pályára lépő együttesünkben. Hosszú évekig a kecskeméti labdarúgó-akadémián dolgoztam, akkor is pártoltam a fiatalok szerepeltetését, a tehetséggondozást és most itt, Hatvanban is ezt teszem. Az U19-es csapat játékosai közül szinte minden héten három-négy játékost forgatok a gyakorló játékban, emellett megadom a bizonyítási lehetőséget a tehetséges fiataloknak a bajnoki mérkőzéseken is a felnőtt csapatban. Ez általában úgy történik, hogy ezek a labdarúgók szombaton még az U19-es együttesben játszanak bajnokit, aztán a vasárnap már a felnőtt csapatban bizonyíthatnak.”