Elmaradt a győzelem, de legalább vége a vereségsorozatnak

FC HATVAN–DVTK II
1–1 (0–1)

Hatvan, Népkert Sporttelep, 200 néző. Vezette: Erdélyi Bence (Dobos D., Zsákai M.)
HATVAN: Uj M. – Labát K., Katona R. (Fellner K., 84.), Gál M., Karácsony D. – Bárkányi A., Dolhai G. (Sárközi Sz., 65.) – Purzsa M. (Bogdán M., a szünetben), Mundi Z., Kitl K. – Czibolya G. Vezetőedző: Török László
DVTK: Bukrán E. – Ternován P., Ivánka P., Orosz M., Orosz D. – Zsolnai R., Tóth Barnabás, Zsiga M. (Budaházi L., 79.), Tóth Borisz (Mertse Á., 89.) – Boros G., Óvári Zs. (Gazdag B., 93.). Edző: Vég Csongor
GÓLSZERZŐ: Katona R. (78.), ill. Tóth Barnabás (45.)
KIÁLLÍTVA: Zsolnai R. (71.)
JÓK: Uj M., Katona R., Bárkányi A., Gál M., Sárközi Sz., ill. Orosz M., Orosz D., Ternován P.

Az első félidő ezúttal sem rólunk szólt, az első csapatból visszajátszókkal megtámogatott diósgyőri fiatalok több gólszerzési lehetőséget is kialakítottak. Elsősorban Zsolnai Richárd volt elemében, akinek három lövése is volt a kapunkra – egyiket védte Uj Milán, a másik kapu mellé, a harmadik pedig fölé ment. A szünet előtt sajnos aztán megszerezte a vezetést a DVTK II, Zsiga indította Tóth Barnabást a félpályáról, aki rávezette a labdát a kapura, majd a hálóba lőtt (0–1).

A szünet után viszont megváltozott a játék képe, egyre nagyobb erőfeszítéseket tettünk az egyenlítés érdekében, de sokáig ez nem jött össze. A 71. percben megfogyatkozott az ellenfél, Zsolnai kapta meg egy visszahúzásért a második sárga lapját, ezáltal a pirosat is. A 78. percig kellett várni a gólunkra, ekkor tűzijáték alakult ki a diósgyőri kapu előtt, négyszer is kapura rúgtuk a labdát, amely folyamatosan kipattant, végül a hosszú oldalon álló Katona Roland kapásból a hálóba lőtt (1–1)! A hajrában aztán további lehetőségeink voltak a gólszerzésre, de Bogdán Maxim lövését Bukrán Erik hárította, míg Sárközi Szabolcs lövése a blokkról pattant le.

Nem sikerült tehát győzni ezen a fontos mérkőzésen, de legalább annak örülhetünk, hogy öt vereség után végre pontot szereztünk.

TÖRÖK LÁSZLÓ: „Két ellentétes félidőt produkáltunk. Az elsőben kapusunk bravúrjai kellettek, hogy az ellenfél ne vezessen legalább három góllal, a másodikban pedig az ő kapusuk kellett, hogy mi ne szerezzünk hármat. Csapatomnak gratulálok a második félidőhöz.”
VÉG CSONGOR: „A második félidei játékunkat nem tudom megérteni a kiállításig, az első félideit pedig nemes egyszerűséggel elnagyképűsködtük. A kiállítás után teljesen új mérkőzés kezdődött, próbáltuk hősiesen védeni a kapunkat, de sajnos nem sikerült. A mérkőzés összképét nézve úgy gondolom, reális eredmény született. Gratulálok a hazaiaknak, mert rászolgáltak az egy pontra.”

Következik: Tiszaújváros – FC Hatvan, október 12., szombat, 14.30