Hétvégén ismét bajnoki mérkőzés, Balassagyarmaton lépünk pályára

Az Újpest FC elleni Magyar Kupa-mérkőzés után szeptember 29-én, vasárnap ismét NB III-as bajnoki mérkőzésen lép pályára az FC Hatvan. A mieink az Ipoly partjára látogatnak, konkrétabban az Ipolyparti sporttelepen, a Kövi Pál Sportközpontban a Balassagyarmati SE együttese otthonában játszunk 16 órai kezdettel.

Az FC Hatvan 7 forduló után a Keleti csoport 9. helyén áll, két győzelemmel 6 pontot szereztünk, míg öt alkalommal kikaptunk. Sajnos nem vagyunk jó passzban, az előző négy bajnoki meccsünket elveszítettük (sorrendben a DEAC, a Füzesgyarmat, a Sényő és a Gyöngyös ellen), így most már itt az ideje a javításnak! Pláne idegenben, hiszen házon kívül három bajnokinkon még nem szereztünk pontot.

A vasárnapi ellenfél, a Nagy Tibor által irányított Balassagyarmat hozzánk hasonlóan szintén újonc az NB III Keleti csoportjában. Az együttes a Nógrád megyei I. osztályú bajnokság megnyerésével, osztályozó nélkül jutott fel a harmadik ligába, ahol jól rajtolt, első két mérkőzését megnyerte (a DVTK II és a DVSC II ellen). Azóta azonban csak három döntetlennel szerzett három pontot, míg kétszer kikapott. Intő jel azonban, hogy hazai pályán még veretlenek, egy győzelem mellett háromszor ikszeltek, a DVTK II elleni siker mellett a Putnokkal, az Ózddal és a Sényővel is döntetlent játszottak. A Balassagyarmat hozzánk hasonlóan az elmúlt hétvégén elbúcsúzott a Magyar Kupától, azonban ők drámai végjáték után tették ezt, hiszen az NB II-es Doroggal a rendes játékidőben 2–2-es döntetlenre végeztek, majd a tizenegyespárbajban 3–2-re alulmaradtak.

A gyarmatiakkal régen találkoztunk utoljára, a háromcsoportos NB III bevezetése óta mindig elkerülte egymást a két csapat. Ellenben a 2011/12-es szezonban, az NB III Mátra csoportjában megmérkőzött egymással a két fél: 2011 novemberében Balassagyarmaton 1–1-es döntetlent játszottunk (gólunkat Salami Olanrewaju szerezte), míg 2012 júniusában Hatvanban 2–0-ra győztünk, találatainkat Szabó Roland és Nagy Szilárd szerezték.

A vasárnapi mérkőzést Újhelyi Tamás vezeti majd, segítői Skover Péter és Katona Brigitta lesznek.

Kérjük kedves szurkolóinkat, hogy minél nagyobb számban kísérjék el a csapatot és szurkoljuk ki együtt az FC Hatvan győzelmét!