Egy Soroksár két Fradi

U14

A Bárdos János vezette U14-es csapatunk olyan remekül kezdte a szezont a női U14-es bajnokság Közép-csoportjában, hogy a látottak igazán bizakodással tölthetnek el bennünket. Nem feltétlenül az eredmény miatt, bár a Ferencváros holdudvarába tartozó Soroksár SC elleni 6-0-s siker azért igazán derekas, hanem a lelkes, jó játék és a pályára lépett ügyes játékosok nagy száma miatt.
Annak ellenére, hogy az eggyel nagyobbak között is majd’ félcsapatnyi U14-esünk játszott, a Népkertbe, a Soroksár elleni meccsre is bőven jutott tehetséges játékos. Bárdos János a szünetben bátran lecserélhette az addigra már három gólt szerzett Cseszák Vandát, és más ászokat a pakliból, hogy azután az újakkal is nyerő lapja maradjon. Mint például a két gólt szerző Iglai Lili.
FC Hatvan: Bánkúti – Kozák (Szabó Anna, 40.), André, Cseszák (Marosán, 40.), Pokovai (Kovács, 50.) Végvári L., Iglai, Hegyi (Brydl, 40.) Major (Tőzsér).
G: Cseszák (12., 15., 34.), Pokovai (21.), Iglai (42., 50.).

U16
Annak ellenére, hogy az U16-os bajnokság Kiemelt csoportjában a korosztálynál egy évvel fiatalabb, gyakorlatilag U15-ös csapattal versenyzünk, kíváncsian vártuk a bajnoki címvédő, a most folyó bajnokságban is elsőszámú esélyes Ferencváros elleni találkozót.
Hamar kiderült, hogy Németh Júlia csapata valóban erős gárda, de örömmel konstatáltuk azt is, hogy az FC Hatvan „új” U16-os csapata jól tartja magát, a mezőnyben egyenrangú ellenfele a valamivel képzettebb és kicsit talán rutinosabb játékosokból álló Fradinak. A Havasi Bernadett, Szolomájer Leila belsővédő-párnak köszönhetően, a védelem végig jól állt a lábán, sőt, újonc, – 13 esztendős – kapusunk, Horti Liliána bravúrra is képes volt.
A Ferencváros, nézzük akár a futballpályán kívüli és a vonalak által határolt területen belüli részét, ma még szinte mindenben előttünk jár, mi pedig az új elején bandukolunk. De, ha bandukolva is, azért haladunk, ezt mutatja az is, hogy a Horti – Tóth V. (Boros, 50.), Havasi, Szolomájer, Farkas E. – Hürkecz (Tóth Sz., 73.), Petrovics, Serfőző (Szabó A., 50.) – Hajdu, Tóth Á. (Szalóki, 75.), Garabecz összeállítású csapatnak a végső, hármas sípszóig volt tartása, és 4-0-ás vereséget szenvedve, de jó teljesítményt nyújtva jöhetett le a pályáról.

U19
U19-es női csapatunk számára túl nagy falatot jelentett a bajnokság toronymagas esélyese, a Ferencváros. A zöld-fehérek – a több mint százszoros válogatott, még aktív játékos Vágó Fanny irányításával – olyan kezdőcsapatot tudott pályára küldeni, amelynek minden tagja korosztályos válogatott.
A Fradi – a magyar bajnok, Bajnokok Ligája-résztvevő Czellér Dorka eredményességének köszönhetően – bő tíz perc alatt háromgólos előnyt szerzett. Dicséri a mieinket, hogy a vitathatatlan tudáskülönbség ellenére is jól álltak a lábukon, sőt az agilis Szalontai Georgina még egy gólhelyzetet is kiverekedett magának.
A végeredmény 11-0 lett a Ferencváros javára, de nem is ez az igazán súlyos, hanem Berki Jázmin sérülése. Fiatal középpályásunk – az előzetes diagnózis szerint – részleges bokaszalag-szakadást szenvedett, hetekig nem számíthatnak rá társai.