43 góljával országosan is dobogós Simon Mátyás!

Negyvenhárom találatával fölényesen nyerte meg a Heves megyei I. osztály góllövőlistáját 28 éves támadónk, Simon Mátyás. Megyénkben őt a 28 gólos, energiás Csoszánszki Dávid követi, míg a harmadik helyezett a maklári Vojtekovszki Márton lett 19 találattal.

Ennél azonban érdekesebb, hogy csatárunk minden megyét figyelembe a 3. helyen végzett az összesített góllövőlistán, így megtartotta téli összesített harmadik helyét!

Simon Mátyásnál tehát mindössze két labdarúgó szerzett több gólt a bajnoki szezonban az összes megyei bajnokságot figyelembe véve. Ezen a listán az élen végzett a Győr–Moson–Sopron megyei I. osztályban bajnoki címet szerző és feljutó Lipót Pékség SE 20 esztendős csatára, Zimonyi Dávid, aki egészen elképesztő módon 65 gólt szerzett a bajnokságban.

Őt másodikként a Hajdú–Bihar megyei I. osztályban szereplő Sárrétudvari KSE 26 éves csatára, Bajnók Imre követi, ő összesen 46-szor volt eredményes.

A képzeletbeli dobogó harmadik fokán pedig már ott áll Simon Mátyás 43 góljával! Az FC Hatvan támadója ezzel olyan korábbi NB I-es, illetve NB II-es, jelenlegi megyei gólkirályokat előzött meg, a tiszafüredi Montvai Tibor, az ajkai Szedlacsek Balázs, a veszprémi Szabó Bence, vagy a tatabányai Solymos Zoltán.

Természetesen nem minden megyében versenyez ugyanannyi számú csapat, sok együttes kevesebb mérkőzést játszott a szezonban az FC Hatvannál, ez azonban semmit nem von le Simon érdemeiből!

A megye I-es bajnokságok összesített góllövőlistájának élmezőnye:

1. Zimonyi Dávid (Lipót Pékség SE) 65 gól
2. Bajnók Imre (Sárrétudvari KSE) 46 gól
3. Simon Mátyás (FC Hatvan) 43 gól