Klubunk női szakága első nemzetközi sikerét aratta az ausztriai Klagenfurtban

Mérföldkőhöz érkezett a hatvani női labdarúgás: klubunk női szakága első nemzetközi sikerét aratta az ausztriai Klagenfurtban, a hétvégén befejeződött United World Games-en.

Egyesületünk három korosztályban indított csapatot a 14 000 sportolót, harmincnyolc résztvevő országot és közel húsz sportágat – közötte olyanokat is, mint a rögbi, vagy a frizbi – felvonultató nagyszabású rendezvényen.

A hatvani lányok az U19-es, az U15-ös és az U13-as korosztályban álltak rajthoz. A Győri Tamás által dirigált „nagyokról”, Bárdos János U15-öseiről és a Kollár Péter által irányított kicsikről egyaránt elmondható, hogy a mérkőzéseik többségét megnyerték. Sőt! Az U15-ösök megnyerték a tornát, aranyéremmel tértek haza, bronzérmet nyertek az U13-asok is és a legidősebb korosztálytól is egy igazságtalan versenyjogi döntés vette el az elődöntő, az érem lehetőségét – a pályán elért eredmény alapján ők is továbbjutottak volna a csoportjukból.

Büszkék vagyunk a lányokra, akik a nemzetközi mezőnyben is jól futballoztak, megmutatták a tehetségüket és bizonyították, érdemes a hatvani női futball számára magasabb célokat is kijelölnünk. De, a torna kapcsán talán nem is a sikerekre, vagy nem elsősorban a sikerekre kell emlékeznünk. Legalább ennyire lényegesek azok az eredmények, amelyeket a klub női szakága ebben a néhány napban a csapatépítés terén elért, az a perspektíva, amelyet felvázolt a játékosok elé, és amely reményeink szerint a felkészülés kezdetétől a pályán is kamatozik majd.

Fontos azt is kiemelni, hogy az FC Hatvan az U15-ös korosztályban igazi, kelet-magyarországi „All Stars” csapattal léphetett pályára. Velünk volt jó néhány nyíregyházi, debreceni, mezőkövesdi kislány is, akiknek a jelenléte mutatta azt az együttműködést, amely a legutóbbi bő fél évben kialakult a régióban, a magyar női labdarúgás egésze érdekében. Az érintett klubok örömmel, büszkén fogadták el a lehetőséget, biztosították gyöngyszemeiknek a nemzetközi megmérettetés lehetőségét – természetesen az elért siker tortájában is ott van a Szpari, a Loki és a kövesdi klub szelete is.