Nagyecsedtől Budapesten át Veszprémig – eljött sorozatunk utolsó része!

Az osztályozó mérkőzésekig hátralévő hetekben új sorozatot és játékot indított az FC Hatvan, amelynek ötödik, záró részét most olvashatják honlapunkon.

Ezen a héten az utolsó három megye legjobbjait ismerhetik meg honlapunkon és közösségi felületünkön.

Mint beszámoltunk róla, a Magyar Labdarúgó-szövetség budapesti székházában kedden délelőtt elkészítették a megyei osztályozók sorsolását, amelynek értelmében az FC Hatvan erőnyerő lett, csapatunknak így – a később kihúzott Lipót, Veszprém, Balassagyarmat, Ózd és Dabas-Gyón társaságában – nem kell párharcot vívnia, játék nélkül feljutottunk a harmadosztályba! Ettől függetlenül leendő NB III-as ellenfeleink miatt is érdemes volt végig nyomon követni sorozatunkat.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei I. osztályban drámai hajrában a Nagyecsed RSE nyerte meg a bajnoki címet. Az együttes a Nyírgyulaj otthonában 2–0-ra diadalmaskodott, így megelőzte a Nagyhalászit, amely hazai pályán 2–1-re kikapott az Ibránytól. Ezeknek az eredményeknek köszönhetően Szabolcs megyéből nem lesz feljutó, mivel a nagyecsediek nem kértek, így tehát nem is kaptak NB III-as licencet.

A Budapest-bajnokságban is nagy izgalmak voltak, az első helyezésről döntő aranyrangadón, a REAC–Kelen SC mérkőzésen a vendégek 3–0-ra diadalmaskodtak, így övék az elismerés. A Kelen SC osztályozót fog vívni, a tegnapi sorsolás értelmében Békés megye bajnokával, a Békéscsaba II-vel találkozik az NB III-ba jutásért rendezett párharcban.

Veszprém megyében is megtörtént a bajnokavatás, a VLS Veszprém 10–1-re kiütötte idegenben a Magyarpolányt, így Pető Tamás együttese a rivális Balatonfüred eredményétől függetlenül ünnepelhetett. Az FC Hatvanhoz hasonlóan a veszprémieknél is joggal nagy az öröm, hiszen a csapatot erőnyerőnek húzták ki a tegnapi sorsoláson, így már biztos harmadosztályú tagsággal rendelkezik.