Nem kell osztályozót játszanunk, két év után újra NB III-as az FC Hatvan!!!

A Magyar Labdarúgó-szövetség budapesti székházában kedden délelőtt elkészítették a megyei osztályozók sorsolását. A húsz megyei bajnok közül hat nem vállalta az NB III-as szereplést, vagy nem kapott licencet (ők a Kiskunfélegyháza, a Celldömölk, az Algyő, a Nagyecsed, a Pécsvárad és a Bonyhád), így tudvalévő volt, hogy a maradék tizennégy csapatból hat nagyon boldog lesz, mivel játék nélkül jut fel a harmadosztályba.

A sorsolás menete szerint elsőként azt a nyolc csapatot húzták ki, amelyek négy párosításban, oda-visszavágós párharcban döntenek a feljutásról. Először a Bicskei TC-TatabányaI SC, majd a Tiszafüredi VSE-DVSC II összecsapásokat húzták ki a csapatok képviselői, ezt követte a Hévíz SK-Balatonlelle SE párharc “megszületése”, végül pedig a Békéscsaba 1912 Előre II-Kelen SC párosítás jött össze.

Az FC Hatvan nevét éppen ezt követően húzták ki, amely így azt jelenti, hogy csapatunknak – a később kihúzott Lipót, Veszprém, Balassagyarmat, Ózd és Dabas-Gyón társaságában – nem kell párharcot vívnia, játék nélkül feljutottunk a harmadosztályba!!! Két, megyei I. osztályban eltöltött év után készülhetünk újra az NB III-ra.

Így most már csak leendő ellenfeleink kiléte miatt kell figyelemmel követnünk az osztályozó meccseket.

Játék nélkül feljutott: FC Hatvan (Heves), Lipót Pékség SE (Győr-Moson-Sopron), VLS Veszprém (Veszprém), Balassagyarmati VSE (Nógrád), Ózdi FC (Borsod-Abaúj-Zemplén), Dabas-Gyón FC

OSZTÁLYOZÓ AZ NB III-BA JUTÁSÉRT
Bicskei TC (Fejér)–Tatabányai SC (Komárom-Esztergom)
Tiszafüredi VSE (Jász-Nagykun-Szolnok)–DVSC II (Hajdú-Bihar)
Hévíz SK (Zala)–Balatonlelle SE (Somogy)
Békéscsaba 1912 Előre II (Békés)–Kelen SC (Budapest)

Az első mérkőzéseket június 9-én, vasárnap játsszák. A visszavágókra június 15-én, szombaton kerül sor.