Fölényes győzelem a szezonzáron, Simon Mátyás 43 találattal gólkirály!

BERG SYSTEM EGER SE II – FC HATVAN
2–6 (0–3)

Eger, Szentmarjay stadion, 60 néző. Vezette: Pádár Szabolcs (Forgó Zs., Nováki R.)

EGER: Korsós I. – Lehóczky, Nagylaki, Péter Szabó (Csuhay, 46.), Pápai Z. (Horváth P., 79.) – Gresó, Molnár A., Kovács D., Magyar T. (Dáné, 46.) – Fodor, Fónagy (Farkas Zs., 71.). Játékos-edzők: Pápai Zoltán és Szabó Béla

HATVAN: Aszódi M. – Labát K. (Parragi D., 73.), Gál M., Bárkányi A., Karácsony D. – Mundi Z. (Uj P., 75.), Fék Zs., Ács Á. – Kovács G., Simon M. (Bogdán M., 52.), Czibolya G. (Torda P., 55.). Vezetőedző: Török László

GÓLSZERZŐ: Fónagy (59.), Dáné (78.), ill. Simon M. (4., 38.), Czibolya G. (7.), Ács Á. (66.), Kovács G. (86., 90.).

JÓK: Fónagy, Lehóczky, Pápai, ill. az egész csapat.

Már a 4. percben sikerült megszerezni a vezetést az egri szezonzárón, Simon Mátyás 13 méteres, pattogós lövése Korsós kapujának jobb sarkában landolt (0–1). Három perccel később egy lágyan beívelt labdát Czibolya Gábor passzolt közelről a kapuba (0–2), majd a 38. percben Karácsony Dávid baloldali lapos beadását továbbította Simon a hosszú sarokba (0–3).

A szünet után szépítettek az egriek, Fónagy Marcell emelt a bal felső sarokba (1–3). A 66. percben aztán visszaállítottuk a háromgólos különbséget, Fék Zsolt passzával Ács Ádám tört kapura és a kapus mellett a hálóba passzolt (1–4). A hazaiak nem adták fel, a 78. percben Dáné Szebasztián lövése a védők lábai között talált utat Aszódi Miklós kapujába (2–4). A hajrára aztán két Kovács Gergő-találat maradt, jobb oldali támadónk a 86. percben először az üres kapuba passzolt (2–5), végül a 90. percben Karácsony baloldali beadását lőtte a hálóba (2–6).

Mindezeken kívül gólkirályunk, Simon Mátyás révén egy lesgólt is elértünk, fölényes győzelmünkhöz tehát ezúttal sem férhetett kétség.

Összességében 84 pontot szerezve, huszonnégy pontos előnnyel nyertük meg a bajnokságot, és most már az is hivatalos, hogy Simon Mátyás 43 találattal a Heves megyei I. osztályú bajnokság góllövőlistájának élén végzett!

PÁPAI ZOLTÁN: „Sajnos a tabella nem hazudik, de hiányérzetünk azért lehet.”

IFJ. GÖMÖRI OTTÓ másodedző: „A hirtelen jött nagy melegben némileg tompábbak voltunk az elmúlt hetekhez képest, de így is meggyőző fölénnyel szereztük meg szezonbeli 27. győzelmünket.”