Szerdán a Dr. Vass Géza Heves megyei Kupa döntőjét vívjuk a Felsőtárkánnyal

Május 22-én, szerdán 17:00-tól a Dr. Vass Géza Heves megyei Kupa döntőjében a Felsőtárkány SC együttesével csapunk össze Heréden, a herédiek sporttelepén.

A két csapat a Heves megyei Kupából feljutott a Magyar Kupa főtáblájára és mivel ez a két együttes jutott a legtovább a megyei Kupában, ezért ők mérkőzhetnek meg a kupagyőzelemért.

Az FC Hatvan és a Felsőtárkány az utóbbi években rendre igazi presztízscsatát vívott egymással, hiszen mindkét együttes sokáig az NB III-ban volt érdekelt. A legkiélezettebb versenyfutás a 2012/13-as bajnokságban volt a két gárda között, akkor a Mátra-csoportban a tárkányiak végül egy ponttal előztek meg minket és lettek bajnokok (57 megszerzett ponttal, igaz, azután az NB II-be jutásért rendezett osztályozón elbuktak), míg az FC Hatvan 56 ponttal a második helyen végzett.

Azóta azonban már sok víz lefolyt a Zagyván, Hatvanban és Felsőtárkányban is mások a célok – mi már bajnokként az NB III-as szereplésért, a tárkányiak pedig a megyei élmezőnyben maradásért küzdenek jelenleg. Azonban egy kupadöntő mindig más, egy mérkőzésen bármi megtörténhet és információink szerint a Felsőtárkány nagyon is készül a találkozóra, sérültjeik közül első számú kapusuk, Csák László is felépült.

Az FC Hatvanban Purzsa Máté sérülés miatt nem szerepelhet, sajnos jobbhátvédünk szalagszakadása miatt ebben a szezonban már nem léphet pályára. Eltiltása lejárta után azonban Mundi Zoltán és Alapi Gábor pályára léphet, míg a legutóbb sérüléssel bajlódó Katona Roland is hadra fogható lesz szerdán. Várhatóan tehát a legerősebb összeállításunkban játszhatunk, hiszen nagyon fontos számunkra is a kupadöntő, a Téli Kupa-győzelem és a bajnoki cím megszerzése után ugyanis ez a harmadik sikerünk lehet a 2018/19-es szezonban!

Érdekesség, hogy az FC Hatvan kapusedzőjének és – Török László érkezése előtt – megbízott edzőjének, Ifj. Gömöri Ottónak ez lesz a nyolcadik megyei kupadöntője! Ottó játékosként vett részt hét kupadöntőn, ezekből ötöt megnyert, kettőt elbukott. A 34 éves szakember kettőt az FC Hatvannal, egyet a Gyöngyössel, egyet az Egerrel és egyet a Szőlőskert-Nagyrédével nyert meg, míg az Eger és a Gyöngyös labdarúgójaként egyszer-egyszer vesztesen hagyta el a pályát.

A bajnokságban egyébként már kétszer összecsapott a két gárda, a 6. fordulóban esedékes mérkőzést – éppen a két csapat Magyar Kupa-kötelezettsége miatt – december 1-jén rendezték meg Hatvanban; ezen a meccsen 4–0-s sikert arattunk, míg a tavaszi szezonban, március 31-én, Felsőtárkányban 2–0-s győzelmet értünk el.

Amennyiben a mieink győznek, akkor 2007 és 2012 után harmadik alkalommal vehetik át a trófeát, a tárkányiak pedig eddig egyszer, 2005-ben nyerték el a serleget.

A szerdai, FC Hatvan–Felsőtárkány SC kupadöntőt Viktor Ferenc Péter vezeti majd, míg segítői Debreczeni Krisztián és Nagy Petra lesznek majd.

Legyünk minél többen Heréden és szurkoljuk ki a hatvani kupagyőzelmet!!!