A hajrában döntött Czibolya Gábor a Pétervására ellen

Heves megyei I. osztályú bajnokság 27. forduló

FC HATVAN – PÉTERVÁSÁRA SE
2–1 (0–0)

Hatvan, Népkerti sporttelep. 150 néző. Vezette: Darók Attila (Szigetvári M., Király).

HATVAN: Bajkán B. – Labát K., Katona R., Gál M., Karácsony D. – Bárkányi A., Mundi Z. – Szabó R. (Kovács G., 75.), Torda P. (Alapi G., 59.), Czibolya G. – Simon M. Edző: Ifj. Gömöri Ottó

PÉTERVÁSÁRA: Puporka – Szilágyi Á., Kerényi, Sándor, Sulcz – Oláh F., Nagy Á., Nyerges, Nagy M. (Jakab M., 63.) – Czigler, Budveszel. Vezetőedző: Csatlós Tamás

GÓLSZERZŐ: Gál M. (71.), Czibolya G. (89.), ill. Jakab M. (81.)

JÓK: az egész csapat, ill. Puporka, Budveszel, Nyerges, Sándor A., Nagy Á.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, de az első lehetőség a vendégek előtt adódott: a 20. percben Kerényi Gábor szabadrúgását Bajkán Balázs hárította. Ezután többször is veszélyt jelentettünk a péterkeiek kapujára, de Puporka Dániel Simon Mátyás fejesénél, majd Bárkányi Arnold, Karácsony Dávid, illetve Czibolya Gábor átlövéseinél is a helyén volt.

A második játékrész hasonlóan indult, ahogyan az első befejeződött – elsőként Mundi Zoltánnnak volt két lövése, de ezeket is fogta Puporka. A 71. percben azonban már tehetetlen volt a vendégek kapusa, hiszen középhátvédünk, Gál Márk indult meg bátran előre, majd a Simontól visszakapott labdával kapura tört – a védő hiába próbálta, nem tudta elpiszkálni előle a labdát –, kicselezte Puporkát és az üres kapuba lőtt (1–0)! Tíz perccel később jött az egyenlítés, Czigler Benett jobboldali beadását az elmélázó védőink között kibújó Jakab Máté lőtte a jobb felső sarokba (1–1). A slusszpoén azonban még hátra volt, a 89. percben Kovács Gergő jobboldali beadását a középen remekül érkező Czibolya Gábor fejelte a hálóba (2–1)! A ráadásban még Kovács Gergő próbálkozott távolról, de ívelése fölé szállt.

Jó iramú, kemény mérkőzésen értékes győzelmet arattunk a Pétervására ellen.

IFJ. GÖMÖRI OTTÓ: „Minden szempontból kőkemény meccsen, kiváló csapatjátékunknak köszönhetően sikerült megszerezni a győzelmet. A mérkőzés jól szolgálta a felkészülésünket az osztályozóra. Gratulálok az egész csapatnak és a stábnak ehhez a szép sikerhez!”

CSATLÓS TAMÁS: –„Gratulálok a csapatnak, végig volt tartásunk! Az első kapott gól előtt a játékvezető nagyot tévedett. A srácok ezután mentek tovább, sikerült is egyenlíteni, de a végén egy szerencsétlenül megpattanó labdát az ellenfél támadója befejelt, amivel a hazaiak megnyerték a találkozót. Gratulálok a Hatvan bajnoki címéhez!”