Volt Energiánk az egyenlítésre a hajrában

FC HATVAN – ENERGIA SC GYÖNGYÖS
3–3 (2–0)

Hatvan, Népkerti sporttelep, 110 néző. Vezette: Muhari Gergő (Deme, Albert).

HATVAN: Aszódi M. –  Labát K., Katona R.,  Bárkányi A., Gál M. – Mundi Z., Ács Á. –  Szabó R., Torda P. (Kovács G., 71.), Czibolya G. – Simon M. Szakosztályvezető: Ádám Zoltán

ENERGIA: Iváncsik – Galó D., Bartha B., Gulyás K., Gedei – Csoszánszki, Tóth L. (Kanalas, 89.), Magyar, Marosi (Péntek, 68.) – Rafael (Fábián, 80.), Timon. Edző: Nagy Gábor

GÓLSZERZŐ: Simon M. (25.), Czibolya (27.), Kovács G. (90.), ill. Csoszánszki (55., 81.), Tóth L. (65.)

JÓK: Simon M., Mundi, Kovács G., Labát K., ill. az egész vendégcsapat.

Már bajnokként fogadhattuk az Energia SC Gyöngyöst, amelyet a korábbi hatvani tréner, Nagy Gábor irányít. A 25. percben meg is szereztük a vezetést, Szabó Roland szögletét Bárkányi Arnold fejelte középre, majd Simon Mátyás a sarokba csúsztatott (1–0)! Két perccel később megdupláztuk előnyünket, Simon passzával Czibolya Gábor lépett ki, kicselezte a kapust és a hálóba lőtt (2–0).

A szünet után viszonylag gyorsan szépítettek a vendégek, Iváncsik kirúgására Csoszánszki Dávid startolt rá, Aszódi Miklós rosszul jött ki a kapujából, Csoszánszki pedig 17 méterről átemelte őt – a visszafutó Katona Roland még próbált menteni, de már nem érte el a labdát (2–1). A 65. percben aztán sajnos összejött az egyenlítés is a vendégeknek, Tóth indította Gulyás Kristófot, akinek beadása Katonán megpattant, a labda így a bekötött fejű Bárkányit találta fejbe, onnan pedig éppen Tóth Leventéhez pattant, aki három méterről a kapuba bombázott (2–2). A fordulatoknak ezzel még nem volt vége, a 81. percben egy előrevágott labdát Csoszánszki csúsztatott el Katona elől, majd kapura vezette a labdát, Aszódit kicselezte és a hálóba lőtt (2–3). A hajrában nagy erőket kellett mozgósítanunk az egyenlítés érdekében is, ez végül a 90. percben összejött, amikor Szabó Roland szögletét a csereként beállt Kovács Gergő bólintotta a hálóba (3–3)!

Természetesen kétgólos vezetés után nem lehetünk elégedettek a döntetlennel, annak viszont örülhetünk, hogy a veretlenségünk megmaradt! Az Energiát is dicséret illeti, a gyöngyösi csapat remekül játszott és ők az egyetlenek a szezonban, akiket – bajnoki mérkőzésen – nem tudtunk legyőzni.

IFJ. GÖMÖRI OTTÓ, az FC Hatvan kapusedzője: „Nagyszerű játékkal kétgólos előnyt szereztünk. Több lehetőségünk volt lezárni a mérkőzést, azonban ezekkel a helyzetekkel nem éltünk, s az ellenfél kihasználni a megingásainkat. A csapat erejét mutatja, hogy vert helyzetből is talpra álltunk, és ezzel megőriztük veretlenségünket.”

NAGY GÁBOR: „Gratulálok az FC Hatvan bajnoki címéhez! De gratulálnom kell saját csapatomnak is, mert nagy lelkierő kellett a fordításhoz.”