Véget ért egy nagy korszak – megható ünnepség keretében búcsúzott el klubunk a Blázi házaspártól

Véget ért egy nagy korszak: majd’ 44 évnyi áldozatos és szolgálatkész gondnoki munka után nyugdíjba vonult az FC Hatvan két meghatározó személyisége, Blázi János és Blázi Jánosné. Klubunk körülbelül háromszáz résztvevő előtt megható ünnepség keretében búcsúzott el gondnokunktól és szertárosunktól, akiknek az évek során legfőképpen – persze, sok egyéb teendő mellett – a remek gyep, a hibátlan pálya, illetve a mindig tiszta szerelés köszönhető.

A pénteki meglepetés-ünnepségen elsőként Horváth Richárd polgármester kapott szót, aki kiemelte, hogy a házaspár több mint negyven éven keresztül szolgálta az FC Hatvant és mindvégig legjobb tudásuk szerint segítették a klubot.

„Ez a két remek ember látta felnőni a focistákat, illetve jóban–rosszban is támogatták az FC Hatvan csapatát. Nagyon kevés olyan személy van, akik ilyen elszántak és kitartóak a munkájukban” – mondta Horváth Richárd polgármester.

Ezt követően Gömöri Ottó, klubunk harmadik „ikonja” olvasta fel Pető Péter, korábbi hatvani utánpótlás-játékos, jeles újságíró emlékezését az ünnepelt házaspárra, majd Ofella Zoltán, klubunk elnöke következett:

„A kapunk mindig nyitva áll majd előttük, visszavárjuk őket – fejtegette Ofella. – Korszakokon és generációkon átívelő életpálya az övék, hűséggel, alázattal és szeretettel szolgálták a klubot. Köszönjük majd’ 44 évnyi szolgálatukat!”

Az FC Hatvan korábbi elnökei, Nagy Sándor György, illetve Kláben György is köszöntötték az ünnepelteket, sőt, így tett Monori Géza, a Góliát FC első embere is. A korábbi szponzorok közül Tóbi János és Kovács László méltatta Bláziékat, majd elérkezett a nap legszórakoztatóbb pillanata: Sánta Gyula az öregfiúk-bajnokság szervezője nagy derültséget keltve egy Ofella Zoltán által is aláírt átigazoló lapot adott át nekik, mely szerint az FC Hatvantól a Naplemente Nyugdíjas Klubhoz igazolnak!

Nem maradhatott el természetesen a korosztályos csapatok, a felnőtt csapat és az edzők búcsúzása sem, sokan könnyes szemmel adták át ajándékukat a házaspárnak – a rengeteg ajándék között voltak borok, vázák, és emlékplakettek is. Ofella Zoltán klubelnök „Hűségért és áldozatos munkáért” plakettet adott át az ünnepelteknek.

Az ünnepséget az FC Hatvan Öregfiúk és a felvidéki Nagytúr Öregfiúk mérkőzése zárta, a 2 x 30 perces találkozón végül 6–5-re győztek a vendégek, amelynek soraiban a győztes gólt a 75 esztendős Udvardi Tibor lőtte. Persze, ezzel már párhuzamosan nem maradhatott el a remek vacsora sem – utoljára is Blázi János volt a főszakács, akit persze Erzsi néni a pörköltkészítésben most is segített.

És hogy hogyan vélekedtek az ünnepeltek a meglepetés-ünnepségről, illetve hogyan búcsúztak el a klubtól?

„Természetesen nagyon meghatódtunk, hiszen nem számítottunk ekkora köszöntésre, sőt, azt hittük, hogy az öregfiúk-mérkőzés előtt és után csak dolgoznunk kell – mondta honlapunknak Blázi János. – Az ünnepség végén azt kiáltottam a klub dolgozóinak, hogy köszönöm, hogy ennyi ideig elviseltek és további sok sikert kívántam! 1975-ben Ártányból érkeztem a klubhoz, akkor édesapám építette meg az itteni atlétika-pályát, illetve a füves pályát, és ez olyan jól sikerült neki, hogy ő lett a gondnok. Én segédgondnokként segítettem őt 17 éven át, közben megházasodtam és Erzsike is elkezdett besegíteni a szertárosi munkába. 1992-ben vettük át teljesen édesapámtól a feladatokat, és a legbüszkébb az eltelt időben arra voltam, hogy Heves megyében nálunk volt a legjobb a pálya – mi a vonalazást mésztej segítségével csináltuk meg, amely mindig igazán tartósnak bizonyult.”

Blázi Jánosné, Erzsi néni ezzel a szavakkal búcsúzott a klubtól:

„Azt mondtam, hogy remélem, hamarosan ismét NB III-as lesz a felnőtt csapat, sőt, mire később újfent kilátogatunk, a cél már az NB II lesz! – idézte fel Erzsi néni. – Én is nagyon meglepődtem a köszöntésen, még fél órával az esemény kezdete előtt sem sejtettem semmit. Méltó tisztelettel búcsúztak el tőlünk!”

Az ünnepeltek munkakörét e hét elejétől Máté Tibor és felesége, Erzsébet vette át.