Gond nélkül nyertünk Felsőtárkányban is

Heves megyei I. osztály, 21. forduló.

FELŐTÁRKÁNY SC–FC HATVAN
0–2 (0–1)

FELSŐTÁRKÁNY: Sütő – Tanner, Ötvös (Czibere, 21.), Kálmán R., Szklenár (Suha, 83.) – Sebe A. (Jacsó, a szünetben), Sebe M. – Kollár B., Madarasi, Balogh M. – Kálmán J. (Kuborczik, 73.). Vezetőedző: Balázs Tihamér

HATVAN: Aszódi M. – Purzsa M. (Alapi G., 59.), Bárkányi A., Fék Zs., Karácsony D. – Szabó R., Ács Á., Mundi Z. (Labát K., 59.), Czibolya G. (Torda P., 59.) – Kovács G. (Gál M., 59.), Simon M. Vezetőedző: Simon Antal

GÓLSZERZŐ: Mundi Z. (34.), Simon M. (58. – 11-esből)

JÓK: Sütő, Czibere, Kálmán R., ill. Bárkányi A., Szabó R., Ács Á.

Lendületesen kezdtük a találkozót, de sokáig csak helyzetekig jutottunk, az első félidő első részében nem tudtunk élni a kínálkozó lehetőségekkel. A 34. percben aztán Kovács Gergő kapott egy remek indítást a 16-oson belül, kapura tört és lőtt, lövése továbbpattant Sütő Márkon és a berobbanó Mundi Zoltán végül a hálóba sodorta a labdát (0–1). A szünet után sikerült viszonylag hamar újabb gólt szereznünk, Kálmán Richárd buktatta a kapura törő Czibolya Gábort a 16-oson belül, a megítélt tizenegyest Simon Mátyás magabiztosan a bal sarokba lőtte (0–2). A tárkányiak továbbra is csak a védekezéssel voltak elfoglalva, mi pedig újabb gólokat szerezhettünk volna, de a 65. percben Simon közelről a lécre lőtt, majd Alapi Gábor a 81. percben lesről talált a hálóba. A lefújás előtt még Bárkányi Arnold közeli fejese csattant a lécen, majd Torda Patrik hagyta ki a kihagyhatatlant, így maradt a kétgólos hatvani siker.

A sérülések miatt ezer sebből vérző hazaiak sokat köszönhetnek fiatal kapusuknak, a remek védéseket bemutató Sütő Márknak. Ő, illetve a pálya talaja akadályozta meg a fölényesebb győzelmünket.

BALÁZS TIHAMÉR: – Nehéz helyzetben vagyunk, de becsülettel helytálltunk. Két újabb játékos, Ötvös Ottó és Sebe Attila is megsérült, a mérkőzés hajrájában már nyolc ifista volt a pályán. Az osztály legjobb csapatától szenvedtünk vereséget, és a sérülések miatt mi a továbbiakban sem leszünk könnyű helyzetben.

SIMON ANTAL: – A legnagyobb ellenfelet a pálya talaja jelentette. Végig nagy mezőnyfölényben játszottunk, de a kapu előtt vagy rossz döntéseket hoztunk, vagy a pálya állapota akadályozott meg bennünket a gólszerzésben. Akár jóval fölényesebb győzelmet is arathattunk volna.