Szombaton Felsőtárkányba látogatunk – mezőnyjátékos védi az ellenfél kapuját?

Március 30-án, szombaton, 15:00-tól a Heves megyei I. osztályú bajnokság 21. fordulójában a Felsőtárkány SC együtteséhez látogatunk.

A két csapat az utóbbi években rendre igazi presztízscsatát vívott egymással, hiszen mindkét együttes sokáig az NB III-ban volt érdekelt. A legkiélezettebb versenyfutás a 2012/13-as bajnokságban volt a két gárda között, akkor a Mátra-csoportban a tárkányiak végül egy ponttal előztek meg minket és lettek bajnokok (57 megszerzett ponttal, igaz, azután az NB II-be jutásért rendezett osztályozón elbuktak), míg az FC Hatvan 56 ponttal a második helyen végzett.

Azóta azonban már sok víz lefolyt a Zagyván, Hatvanban és Felsőtárkányban is mások a célok – mi a bajnoki címért, míg ők az élmezőnyben maradásért küzdenek jelenleg.

Az FC Hatvan a Bélkő SE-Bélapát elleni találkozó után továbbra is veretlenül, 56 ponttal, 18 győzelemmel és 2 döntetlennel vezeti a bajnokságot. Gólkülönbségünk 82–14, előnyünk pedig továbbra is 14 pont a második helyezett Lőrinci VSC előtt. Idegenben hét győzelem mellett kétszer játszottunk döntetlent. Tavaszi mérlegünk négy siker és egy döntetlen.

A Felsőtárkány SC jelenleg a bajnokság 6. helyén áll, 10 győzelemmel és 2 döntetlennel szereztek 32 pontot, míg nyolcszor vereséget szenvedtek. Gólkülönbségük 30–25. Hazai pályán eddig öt győzelem és egy döntetlen mellett három vereség áll a nevük mellett. Tavaszi mérlegük egyébként három győzelem mellett egy döntetlen és egy vereség.

Ősszel a 6. fordulóban esedékes mérkőzést – a két csapat Magyar Kupa-kötelezettsége miatt – december 1-jén rendezték meg Hatvanban, ezen a meccsen 4–0-s sikert arattunk, góljainkat Simon Mátyás (2), Torda Patrik és Sárközi János szerezték.

Érdekesség, hogy a Heol Sport Facebook-oldalának információi szerint a keddi edzésen elveszítette első számú kapusát a Felsőtárkány, Csák László könyökéből letört egy darab. Mivel a másik kapus, Sütő Márk is a maródiak listáját gyarapítja, nem kizárt, hogy mezőnyjátékos védi a csapat kapuját szombaton az FC Hatvan ellen.

A szombati, Felsőtárkány SC–FC Hatvan mérkőzést Urbán Viktor Péter vezeti majd, míg segítői Nagy Bálint és Béres Krisztián lesznek majd.

Hajrá, Hatvan!!!