A szünet után kiszakadt a gólzsák

BÉLKŐ SE-BÉLAPÁT–FC HATVAN 1–6 (1–2)

Bélapátfalva, 80 néző. Vezette: Szigetvári Zsolt (Nováki, Orovecz).

BÉLAPÁTFALVA: Tóth A. – Czakó, Harkály, Malik (Bocsi G., 69.), Szabó B. (Boros O., 65.) – Nadanicsek P., Lakatos D. (Mező, 78.), Molnár R., Molnár G. – Vona, Nadanicsek J. (Konkoly, 78.). Edző: Budai Tamás

HATVAN: Aszódi M. – Purzsa M., Bárkányi A., Labát K., Karácsony D. (Gál M., 64.) – Ács Á., Fék Zs. (Mundi Z., 64.) – Kovács G. (Alapi G., 64.), Szabó R. (Torda P., 64.), Czibolya G. – Simon M. Vezetőedző: Simon Antal

GÓLSZERZŐ: Czakó (37.), ill. Szabó R. (32.), Ács Á. (39.), Simon M. (46., 79., 85.), Kovács G. (56.)

JÓK: senki, ill. Ács Á., Simon M., Kovács G., Bárkányi A.

A 32. percig kellett várni a vezető gólunkra, Ács Ádámot rúgták fel csúnyán, Szabó Roland pedig 22 méterről a hosszú felsőbe lőtte a megítélt szabadrúgást (0–1). A 37. percben a bal szélről végezhettek el szabadrúgást a hazaiak a tizenhatos vonalából. Aszódi Miklós lehúzta a beívelést, de Purzsa Mátéval ütközött és elejtette a labdát, a kavarodásból pedig Czakó becsúszva a hálóba lőtt (1–1). A 39. percben Kovács Gergő tartott meg erőszakosan egy labdát a jobb szélen, visszagurítását Purzsa emelte középre és Ács a tizenhatos vonaláról fejelt a léc alá (1–2).

A második félidő első percében Szabó Roland szögletére Simon Mátyás robbant be és az ötösről a hosszú sarokba bólintott (1–3). Az 56. percben nagyon szép támadást vezettünk a jobb oldalon és a hatvani „tiki-taka” végén Kovács Gergő lőtt 15 méterről a hálóba (1–4). A 79. percben újabb remek akció végén Ács került a védők mögé, majd a jobb oldalról középre gurított labdáját Simon vágta négy méterről a kapus mellett a rövid sarokba (1–5).

A hajrára is maradt még egy hatvani gól, Purzsa indult meg befelé a szélről, lövése kipattant a kapusról, de a jó ütemben érkező Simon a hálóba fejelte a harmadik gólját (1–6)! Ez volt támadónk hatodik mesterhármasa a bajnokságban, így már 35 találattal vezeti a góllövőlistát.

BUDAI TAMÁS: „Óriási különbség van a két csapat között, ezt próbáltuk minimálisra csökkenteni, ami az első félidőben a zárt és jól megszervezett védekezésünknek köszönhetően sikerült. A második játékrészben viszont teljesen felőrölt bennünket a bajnokesélyes. Azt azért hozzátenném, ha az egyenlítésünk után nem kapunk azonnal gólt, valamint a második félidő első percében sem, akkor talán tovább lettünk volna koncentráltak, és szorosabb mérkőzést tudtunk volna játszani.”

SIMON ANTAL: „Az első félidőben nehezen vettük fel a játék ritmusát, amelyen a második játékrészben tudtunk változtatni. Ez akkor már gólokban is megmutatkozott.”