Éremeső és ami ezután jöhet…

Boldog és büszke az ember akkor, ha azok a dolgok amit eltervezett, elkezdenek megvalósulni!

Egy ilyen nap volt 2019.02.17. az FC Hatvan Női Szakosztály életében. Ezen a napon voltak a Megyei futsal bajnokság döntői és bronz mérkőzései. Az események Gyöngyösön -2 helyszínen- kerültek megrendezésre. A döntők a városi sportcsarnokban, a bronzmeccsek a Vályi-Nagy Károly csarnokban zajlottak. Már a nevezésekkel is kiemelkedőt alkottunk -10 csapatot neveztünk a különböző korosztályokba- és ebből 8 csapat jutott a 4 közé, ebből 3 csapat döntőt játszott, 5 pedig a bronzért!

A végső mérleg a következő:
– 2 arany
– 1 ezüst
– 4 bronz

U11, U13, U15 és felnőtt korosztályban indultunk és értük el ezt a kimagasló eredményt.

A csapatok és felkészítőik:
– U11 FC Hatvan “Szent István” – II. hely Lipkovics Gáborné Erzsike
– U11 FC Hatvan “A” – III. hely Balog László
– U13 FC Hatvan “Szent István” – I. hely Lipkovics Gáborné Erzsike
– U13 FC Hatvan “A” – III. hely Kollár Péter
– U15 FC Hatvan “B” – III. hely Bárdos János
– U15 FC Hatvan “A” – IV. hely Szász József Szilamér
– Felnőtt FC Hatvan “B” – I. hely Győri Tamás
– Felnőtt FC Hatvan “A” – III. hely Bárdos János
A fenti kollégákon kívül Tóth Tünde és Nagy Ádám is részt vett csapataival a Megyei bajnokságban. Ezúton is szeretném megköszönni az összes kollégának az elvégzett munkát és csapataiknak ezt a kimagasló szereplést.

“Vasárnap különösen jó volt Gyöngyösön az FC Hatvan Női Szakosztályának tagja, edzője, vezetője lenni.”-fogalmazta meg Bárdos János kollégám. Tényleg nagyon jó volt!
Ez a nap majd joggal kerül be a Szakosztály nagybetűs emléklapjára – DE egyúttal sok mindenre kötelez is minket!

Elmondhatjuk, hogy elvégeztünk egy komoly tömegesítést, most már a minőségi képzés irányába kell menni. Emelni kell a játékosok edzéslátogatottságának számát, tudatosítani kell velük, hogy milyen lehetőségeik vannak nálunk, milyen gondolkodást és hozzáállást várunk tőlük. Kiemelten kell kezelni a tehetséggondozást, fel kell tárni a motiválatlanság és a lemorzsolódás okait. Fokozottan kell figyelni a lányok biológiai és érzelmi, hangulati változásaira és ezeket megfelelően kezelni kell!

A céljaink megvannak, az út amelyen megyünk jó, a részsikereink visszaigazolják az elvégzett munkát. Egy dolog azonban biztos, hátra nem dőlhetünk, meg nem állhatunk! Szervezetten a közös célért együtt (nem külön és nem egymás ellen) dolgozva még nagyon sok ilyen szép napunk lehet! Szeretném, ha a szabadtéri MLSZ bajnokságok után egyszer-kétszer újra lenne ilyen jóban részünk.

További sikereket kívánok csapatainknak, kollégáimnak, a szakosztályoknak és az FC Hatvannak. Kérem továbbra is a Kedves Szülők együttműködő, támogató segítségét!

Hajrá Női Foci!
Hajrá Mi!

Pacsold Attila az FC Hatvan Női Szakosztályvezetője

Másik cikkünkben megtalálható a döntő és helyosztók eredménye és a csapatok fotói.