Két tizenegyest is kihagytunk, mégis simán nyertünk

PÉTERVÁSÁRA SE – FC HATVAN 2–4 (0–3)

Pétervására, 160 néző. Vezette: Derda József (Orovecz, Németh M.).

PÉTERVÁSÁRA: Puporka D. – Szilágyi Á., Sándor, Jakab M. (Szőllősi T., 67.), Sulcz – Nagy Á., Ökrös (Tóth B., 74.), Alapi, Nagy M. (Horváth K., 77.) – Czigler, Budveszel B. Szakosztályvezető: Tóth Zsolt

HATVAN: Aszódi M. – Purzsa M. (Labát K., 76.), Katona R. (Fék Zs., 39.), Gál M., Karácsony D. – Szabó R. (Sárközi J., 70.), Bárkányi A., Torda P. (Mundi Z., 67.), Ács Á. – Simon M., Czibolya G. (Kész T., 64.). Vezetőedző: Simon Antal

GÓLSZERZŐ: Czigler (56.), Alapi (91.), ill. Szabó R. (3.), Ács (10.), Simon M. (45.), Karácsony (64.).

JÓK: az egész hazai csapat, ill. Ács Á., Bárkányi A., Purzsa M., Torda P.

Remekül kezdtük a Pétervására elleni meccset, a 3. percben Simon Mátyás továbbította mellel a labdát Szabó Rolandhoz, aki a kifutó kapus mellett a hálóba lőtt (0–1). Hét perccel később Simon emelte át a kapust, a labda a kapufán csattant, de a kipattanóra érkezett Ács Ádám és a védőt megelőzve az üres kapuba passzolt (0–2). A 20. percben Ácsot buktatták a 16-oson belül, de Szabó Roland bal alsóba tartó 11-esét Puporka Dániel megfogta. A 42. percben sajnos újabb tizenegyest hagytunk ki, a Czibolya Gábor buktatásáért megítélt büntetőt Karácsony Dávid gyengén lőtte kapura, Puporka így ezt is hárítani tudta. A 45. percben azonban jött a harmadik hatvani gól. Karácsony baloldali beadását a középen érkező Simon gyönyörű mozdulattal pörgette a hálóba (0–3)!

A szünet után egy kicsit kiengedtünk, így Czigler Benett révén szépíteni tudott a hazai csapat (1–3), de a 64. percben Karácsony jobboldalról elvégzett szabadrúgása a meglepett kapus mellett a rövid sarokban kötött ki (1–4)! A ráadásban még Alapi Gábor találatának köszönhetően kozmetikázott az eredményen a péterkei együttes (2–4), de összességében, a két kihagyott büntető ellenére is simán nyertünk.

TÓTH ZSOLT: – A mezőny vitán felüli legjobb csapatával játszottunk. Csapatunk tartása, küzdeni akarása a vereség ellenére is jelzi, hogy jó úton haladunk. Külön dicséretet érdemel Puporka Dani, aki két 11-est is hárított.

SIMON ANTAL: – Az első félidőben 3–0-s előnnyel tudtunk a szünetre bemenni, ami megnyugtató előnynek számított. Ez látszott is a második félidőn, mert lassabban játszottunk, a hazai csapat pedig szép góllal ismét nyílttá tette a mérkőzést.