A Tatran Presov csapatai nyerték a IV. Leány Utánpótlás Labdarúgó Tornát

Nagy sikerrel zajlott le a Népkerti Sporttelepen a IV. Leány Utánpótlás Labdarúgó Torna az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) két szakértője, az angol Emma Sykes (aki a női fejlesztési programok felelőse), valamint a német Margret Kratz (aki a saarbrückeni akadémia vezetője) értő szemei előtt.

14 órakor Szinyei András, Hatvan város alpolgármester és Emma Sykes nyitották meg a tornát, köszöntötték a jelenlevőket és örömüket fejezték ki, hogy ilyen sokan részt vesznek a programon.

Fotó: Nagy-Dobos Eszter

Az UEFA-vizit részeként megtartott rendezvényen két korosztályban (U13 és U11) öt, illetve négy csapat részvételével zajlottak a küzdelmek, amelyet a hazai résztvevők mellett a Szlovákiából érkező felvidéki Tatran Presov együtteseinek indulása tett nemzetközivé.

A lányok végig nagy lelkesedéssel futballoztak a füves, illetve a műfüves pályán, 16 óra után néhány perccel pedig kialakult a végeredmény is. A zárszót Ofella Zoltán, klubunk elnöke mondta el, aki mindenkinek megköszönte a részvételt, majd meghívott minden résztvevőt egy remek gulyáslevesre.

Dénes András, a Magyar Labdarúgó Szövetség női szakágvezetője a következőképpen értékelt honlapunknak az esemény után:

„A hatvani példa a legjobb, ezért igazán kapóra jött a torna, hogy külföldi vendégeink is lássák, micsoda fejlődésen megy keresztül a női labdarúgás az országban, illetve Hatvanban – ecsetelte Dénes. – A torna megmutatta, hogy Hatvanban egy nagyon erős bázist sikerült kialakítani. Erre szakértőink is egyetértően bólogattak, és úgy látják, hogy ha egy régióban, illetve annak 60 kilométeres körzetében ennyi ügyes leány van, akkor abból nagyon jó dolgok sülnek ki.”

Fotó: Nagy-Dobos Eszter

A végeredmény:

U11:

1. Tatran Presov
2. Sajóvölgye Focisuli
3. FC Hatvan „kék”
4. FC Hatvan „sárga”

Gólkirálynő: Eva Havilova (Tatran Presov)
Legjobb kapus: Berczeli Nikolett (FC Hatvan „kék)

U13:

1. Tatran Presov
2. FC Hatvan „sárga”
3. Kelen SC
4. Sajóvölgye Focisuli
5. FC Hatvan „kék”

Gólkirálynő: Petrovics Petra (FC Hatvan „sárga”)
Legjobb kapus: Major Janka (Kelen SC)

Fotó: Nagy-Dobos Eszter