Kevés hiányzott a bravúrhoz

FC HATVAN–CEGLÉD 0–1 (0–1)

Hatvan, Népkerti Sporttelep, 450 néző. Vezette: Jakab Géza (Becséri G., Nagy M.)

HATVAN: Aszódi A. – Purzsa M., Katona R., Labát K. (Czibolya G., 63.), Gál M. – Szabó R. (Torda P., 66.), Bárkányi A., Ács Á., Karácsony D. – Kész T. (Sárközi J., 74.), Simon M. Vezetőedző: Simon Antal

CEGLÉD: Tulipán – Rétyi, Nánási, Preklet, Farkas A. – Nyilas E., Sigér Á. – Csirmaz (Wild T., szünetben), Albert I., Oldal T. (Kitl K., 66.) – Tímári (Majoros Sz., a szünetben.) Vezetőedző: Nagy Tibor

GÓLSZERZŐ: Oldal T. (41.)

JÓK: Katona R., Karácsony D., Ács Á., Simon M., ill. Tulipán (a mezőny legjobbja), Albert I., Nánási.

Szépszámú közönség előtt került sor az NB II-es Cegléd elleni Magyar Kupa-mérkőzésünkre. Az első lehetőségre elég sokat kellett várni, a 27. percben Kész Tibor tört be balról a 16-oson belülre, veszélyes beadásába azonban Nánási Krisztián kézzel ért bele – Jakab Géza játékvezető tizenegyes helyett azonban csak szögletet adott a javunkra. Három perccel később Albert István távoli lövését fogta Aszódi Miklós, a 41. percben azonban már ő sem tudott segíteni, Csirmaz István jobboldali beadását Oldal Tibor úgy fejelte a hálóba, hogy a labda kapusunk hasa alatt gurult a hálóba (0–1). Egygólos ceglédi előnnyel mentek pihenőre a csapatok.

A szünetben az előző szezonban sikert sikerre halmozó U14-es csapatot köszöntötték vezetőink.

Fordulás után Purzsa Máté előtt adódott az első lehetőség, védőnk jól tört be a büntetőterületen belülre, de lapos lövését Tulipán Ákos védte. A 69. percben növelhette volna előnyét a Pest megyei együttes, egy védelmi hiba után Albert került óriási helyzetbe, de 13 méteres lövését Aszódi nagy bravúrral hárította!

Az utolsó negyedórában aztán megindítottuk a rohamokat, először Ács Ádám megpattanó lövése került Simon Mátyáshoz, aki azonban gyengén találta el a labdát, így azt Tulipán könnyedén megfogta. A 78. percben Karácsony Dávid előreívelt labdáját Torda Patrik vette át a 16-oson belül, de középpályásunk nagy helyzetben Tulipán kezébe lőtt! Újabb három perc múlva Ács 23 méteres szabadrúgását ismét hihetetlen bravúrral tornázta ki a ceglédi kapus, a kipattanóra érkezett Karácsony, de nem tudta a kapuba kotorni a labdát. A legvégén bármi történhetett volna, a 89. percben egy gyors kontra során Majoros Szabolcs találta el a kapufát, aztán a mi ellentámadásunk során egy továbbfejelt labda a 16-oson belül álló Simonhoz került, aki csinált egy cselt, majd lőtt, de a bal felsőbe tartó labdát Tulipán kiszedte! A szöglet után egy újabb 16-oson belüli ceglédi kezezést (a meccsen összességében a harmadikat!) nem fújt be a játékvezető, azonban még a hosszabbításban is volt egy helyzetünk, Bárkányi Arnold lövése után mentett a gólvonal előtt állva a ceglédi védő!

Bár parázs volt a végjáték, és mindent megtettünk az egyenlítésért és a hosszabbításért, sajnos ez nem sikerült, így elmaradt a nagy bravúr, a továbbjutás, amelytől azonban nem álltunk messze. Maradnak az elismerő szavak, hiszen a csapat kihozta magából a maximumot és nagyszerűen küzdött az egész mérkőzés során!

Köszönjük szurkolóinknak, hogy ilyen sokan kilátogattak a kupamérkőzésre, és azt is, hogy biztatták a fiúkat!

SIMON ANTAL: „Vérbeli kupamérkőzésen vagyunk túl. Kár, hogy 0–0-ás állásnál a játékvezető nem adta meg a ceglédi játékos kezezéséért járó 11-est, majd ezután kaptunk egy fejes gólt. A második félidőben nagy erőket mozgósítottunk az egyenlítés érdekében, helyzeteink, sőt ziccereink adódtak, több is, mint a magasabb osztályban szereplő ellenfélnek. A bravúr elmaradt, de a csapat megmutatta, hogy mit tud és örülünk neki, hogy a közönség is végig mellettünk állt.”

NAGY TIBOR: „Nagyon nehéz mérkőzést játszottunk, de azt tudtuk előre, hogy nem lesz könnyű dolgunk. Számunkra jelen pillanatban a győzelem és a továbbjutás volt a legfontosabb.”

Továbbjutott: a Cegléd