Aszódi Miklós két büntetőt is védett, győzelem Egerszalókon!

EGERSZALÓK–FC HATVAN 0–3 (0–2)

Egerszalók, 150 néző. Vezette: Jávorszki Zoltán (Fehér R., Tamasi).

EGERSZALÓK: Farkas K. – Nagy G. (Lakó, 72.), Baji P., Molnár A., Ofella Zs. (Simon R., 59.) – Baji Á. (Danó Zs., 72.), Ficzere (Varga M., 59.), Mága (Lezsák, 78.), Érsek M. – Szilágyi B., Neumann. Vezetőedző: Horváth Tamás

FC HATVAN: Aszódi M. – Purzsa M., Labát K., Gál M., Karácsony D. – Szabó R., Bárkányi A., Torda P. (Sárközi J., 84.), Ács Á. (Bogdán M., 87.) – Kész T. (Fék Zs, 78.), Simon M. Vezetőedző: Simon Antal

GÓLSZERZŐ: Kész (7.), Simon M. (12.), Ács (82.).

JÓK: Baji Á., Baji P., Érsek M., Szilágyi B., ill. Aszódi M., Bárkányi A., Simon M.

A Heves megyei I. osztályú bajnokság 4. fordulójában az Egerszalók SE együtteséhez látogatott csapatunk. Simon Antal vezetőedző ezen a mérkőzésen sérülés miatt nem számíthatott Katona Roland, Mundi Zoltán és Czibolya Gábor játékára sem.

Már az 1. percben veszélyeztettek a hazaiak, egy labdavesztés után Érsek Martin iramodott meg, távoli lövését Aszódi Miklósnak bravúrral kellett hárítania! Szerencsére a 7. percben sikerült megszereznünk a vezetést, Simon Mátyás ugratta ki középen Kész Tibort, aki a kifutó kapus mellett a hálóba lőtt (0–1)! Öt perccel később jött a második hatvani gól is, Purzsa Máté ment el a jobb oldalon, beadása kicsit Simon Mátyás mögé jött, aki ollózó mozdulattal mégis kapura húzta a labdát, amelybe Ofella Zsombor még beleért, a labda így pattant az egerszalóki kapuba (0–2). A 30. percben esély nyílt az Egerszalóknak a szépítésre, Aszódi buktatta a hazaiak támadóját a 16-oson belül, de Érsek Martin tizenegyesét Aszódi lábbal hárította! Az első félidőben még Simon Mátyás lesgólját jegyezhettük fel.

A szünet után az előny tudatában kicsit kényelmesebb tempóra váltottunk, de a 61. percben újabb gólt szerezhettünk volna, azonban Simon közeli fejesét bravúrral tolta ki Farkas kapus. A 77. percben Karácsony Dávid rossz becsúszása után a játékvezető ismét a büntetőpontra mutatott, de Aszódi Baji Ádám bal sarokra tartó tizenegyesét is hárította! Öt perccel később aztán egy remek kiugratás után Ács Ádám tört kapura és a kijövő kapus mellett a jobb sarokba lőtt (0–3)! A hajrában Ács még egyszer eltalálta a kapufát is, de az eredmény már nem változott, három góllal győztünk Egerszalókon – a sikerben nagy szerepe van Aszódi Miklósnak, aki két büntetőt is hárított.

A találkozó érdekessége volt még az, hogy klubunk elnöke, Ofella Zoltán a lelátóról figyelhette fia, az egykoron az FC Hatvanban is futballozó Ofella Zsombor teljesítményét, aki az Egerszalókban kezdőként 59 percet játszott.

HORVÁTH TAMÁS: „Az áhított csoda elmaradt, de ha a két 11-est és a kettő ziccerünket értékesítettük volna 0–2-nél, még a pápa is gratulált volna a „csodához”.

SIMON ANTAL: „A 3–0-s eredmény nem tükrözi a meccs szorosságát, ugyanis a hazai csapat két 11-est is kihagyott.”