Ma kezdődik a bajnokság, a Maklár otthonába látogatunk

Szombaton 17:00-tól megkezdődik felnőtt csapatunk számára a 2018/19-es Heves megyei I. osztályú bajnokság, az első mérkőzésen a hazai pályán erős Maklárhoz látogatunk. Simon Antal vezetőedző szerint a cél a győzelem és a bajnoki cím megszerzése, míg Szabó Roland úgy érzi, hogy egyre többet tudnak a játékosok visszaadni a tréner által elvárt taktikai elemekből.

Szabó Roland, csapatunk középpályása honlapunknak beszélt a nyári felkészülésről, a szezonnal kapcsolatos várakozásairól, reményeiről, illetve a Maklár elleni, első találkozóról is:

„Hosszú, kemény felkészülésen vagyunk túl, nagyon vártuk már, hogy az edzőmérkőzések utána végre tétmeccsen is pályára léphessünk. Több új játékos csatlakozott hozzánk a nyáron, akik szerencsére gyorsan beilleszkedtek, valamint az utánpótlásból felkerültek is bizonyítottak, hogy helyük van a felnőtt keretben. Az öltözői hangulat kiváló, ez véleményem szerint a siker egyik kulcsa, nagyon jó az összhang a fiatalabb és a rutinosabb labdarúgók között. A bajnokságban ugyanarra a szervezett, agresszív védekezésre és a rövid passzos, sok elmozgást tartalmazó támadójátékra lesz szükség, amit a Magyar Kupa-selejtezőjében mutattunk. Úgy gondolom, egyre többet tudunk visszaadni a mérkőzéseken a Mester által elvárt taktikai elemekből. A helyzetkihasználásunkon van meg mit javítani, hiszen hazai pályán szeretnénk maradéktalanul kiszolgálni a közönségünket.”

„Tudjuk, hogy a makláriak hazai pályán erősek, megpróbálják kihozni a labdát, nemcsak az elől lévő embereik felé rúgni, ezért már az térfelükön törekedni fogunk arra, hogy labdát szerezzünk, valamint nem szabad területet hagyni a kontratámadásaiknak. Fontos, hogy sokat birtokoljuk a labdát és az első adandó lehetőséget kihasználjuk.”

MAKLÁR–FC HATVAN

Maklár, Adler Sándor Sporttelep. Vezeti: Harnos Csaba (Török, Nováki).