Magabiztos győzelemmel a főtáblán

Az FC Hatvan Czibolya Gábor mesterhármasának is köszönhetően hazai pályán 4–1-re legyőzte a Gyöngyöshalászt, ezzel kiharcolta a Magyar Kupában a főtáblára jutást!

FC HATVAN–GYÖNGYÖSHALÁSZ 4–1 (3–1)

Hatvan, Népkerti Sporttelep, 100 néző. Vezette: Varga László (Juhász Á., Fehér R.)

HATVAN: Aszódi M. – Purzsa M., Fék Zs. (Bogdan M., 28.), Katona R., Gál M. – Mundi Z. (Bárkányi A,, 64.), Torda P., Ács Á., Karácsony D. – Szabó R. (Simon M., 67.), Czibolya G. Vezetőedző: Simon Antal

GYÖNGYÖSHALÁSZ: Kovács T. – Kluk T., Lehótszky, Csomor, Kiss I. (Szalai, 57.) – Harmat, Márkus, Szurdoki (Horváth V., 64.), Czene – Jurecska, Ozsvárt (Sőregi, 73.). Edző: Benus Ferenc.

GÓLSZERZŐ: Katona R. (3.), Czibolya G. (17., 34., 80.), ill. Czene L. (10.)

JÓK: Katona R., Ács Á., Czibolya G., Torda P., ill. Harmat, Kiss I.

Már a 3. percben vezetést szereztünk, Karácsony Dávid szöglete átszállt a hosszú oldalra, ahonnan Szabó Roland visszaívelt, Katona Roland pedig középen a hálóba csúsztatott (1–0)! A 10. percben jött az egyenlítés, a felezővonalnál Mundi Zoltán passza elpattant Fék Zsolttól, így Kis megindult a labdával, de a tizenhatos előtt Gál Márk fellökte. A szabadrúgást Czene lőtte a hosszú felső sarokba (1–1). Két perc elteltével Ács Ádám ugrott ki Czibolya Gábor labdájával, aki Torda Patrikhoz passzolt, ő pedig a kapuba lőtt, de a játékvezető – tévesen – les miatt nem adta meg a gólt. A 17. percben viszont már újabb szabályos gólt szereztünk, Mundi emelését Ács fejelte a bal szélről Tordához, aki egyből a kiugró Czibolya elé emelt, támadónk pedig 12 méterről nem hibázott, a kifutó kapus mellett a rövid sarokba lőtt (2–1)! A 34. percben jött a második Czibolya-gól is, Torda a saját térfeléről indulva a tizenhatoson belülre vezette a labdát, majd a kifutó kapus mellett a középen érkező Czibolyához passzolt, ő pedig az ötösről az üres kapuba lőtt (3–1).

A második félidőt is nagy lendülettel kezdtük. Az 53. percben Ács adott jó labdát Purzsának aki középre tekert, Torda pedig ismét hiába lőtt gólt mert, Purzsát – újfent tévesen – lesen látta az asszisztens. A 80. percben viszont megadtuk a kegyelemdöfést, Purzsa ívelt középre, Simon Mátyás nem érte el a labdát, de az így jó lett Czibolyának, aki a tizenegyes magasságában levette és a rövid sarokba lőtt, így mesterhármast ért el!

Teljesen megérdemelt győzelmet arattunk, akár több góllal is nyerhettünk volna, így bejutottunk a Magyar Kupa országos főtáblájára! Örömteli, hogy a közönség több alkalommal is tapsolt egy-egy támadás végén, főleg a fiatal, csereként beállt Bogdan Maxim góljáért szurkoltak, akinek volt egy szép ollózása is.

SIMON ANTAL: – Sportszerű mérkőzésen, fegyelmezetten védekező csapatot sikerült legyőzni, így az országos főtáblára kerültünk, amely a klub által kitűzött célt jelentette.

BENUS FERENC: – Gratulálok a hazai csapatnak, sok sikert kívánok a bajnokságban, és azt, hogy jusson fel a gárda az NB III-ba!