Interjú Zán Krisztiánnal

– Szemtelenül fiatal korod ellenére mondhatni végig védtél egy szezont a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei I. osztályban. Kapus poszton ez nem mindig evidens. Mit gondolsz milyen erényeid vannak amiért ezt kivívtad?
– Igen szerencsésnek mondhatom magam ezért, de a nyíregyházi akadémián én rengeteget küzdöttem,hogy fejlődjek és, hogy helyt tudjak állni egy bármilyen felnőtt bajnokságban, utolsó évben az akadémián már rengeteget edzettem a felnőtt csapattal és keret tag is voltam fejlődési szempont volt számomra és szerintem ezert tudtam helyt állni már ilyen fiatalon is. Erényem szerintem az volt hogy sosem adtam fel mindig keményen dolgoztam azért, hogy ha sor kerül rá helyt tudjak állni egy felnőtt bajnokságban. Szüleim támogatásának is nagyon sokat köszönhetek azért, hogy eddig el jutottam.

– Honnan jött az indíttatás, hogy az FC Hatvanhoz igazolj?
Az idekerülésemet egy kedves ismerősömnek Vojtovics Jánosnak köszönhetem, mert ő ajánlott be engem ide de már egyszer voltam itt próbajátékon 2 évvel ezelőtt de akkor nem sikerült leigazolni, mert akkor kerültem ki az akadémiáról és nevelési díjat kértek értem.

– Mik a céljaid a 2018/19-es bajnoki évadban egyéni és csapat szinten?
– Céljaim a csapatba kerülés és, hogy első számú kapus legyek. Csapat céljaim természetesen megnyerni a bajnokságot és az osztályozót és NBIII-ba felkerülés. Szerintem ez a csapat képes lesz erre.