Szezonzárás győzelemmel

A Heves megyei I. osztályú bajnokság 30., utolsó fordulójában az FC Hatvan 5–1-re győzött Borsodnádasdon.

BORSODNÁDASD–FC HATVAN 1–5 (0–2)

Borsodnádasd, 30 néző. Vezette: Varga László (Juhász Á., Berecz P.).

BORSODNÁDASD: Csák – Tankó, Papp A., Gyárfás, Juhász Cs. – Halász D., Szabó S., Kriston (Váradi R., 73.), Gáspár (Cseh P., 78.) – Érsek M. (Holló, 89.), Török R. Játékos-edző: Gyárfás Gábor

HATVAN: Tajti B. – Purzsa, Katona R., Bárkányi, Karácsony – Szabó R. (Sárközi J., 78.), Ács Á. (Tóth M., 75.), Rjaskó, Kész (Sipos G., 85.) – Simon M., Czibolya (Torda, 73.). Vezetőedző: Nagy Tamás

GÓLSZERZŐ: Érsek M. (47.), ill. Simon M. (16., 29.), Torda (83.), Sárközi J. (84.), Tóth M. (87.)

Jól kezdtük a találkozót, a 16. percben egy középre ívelt labdát kifejeltek a védők, Szabó Roland visszafejelte azt, végül Simon Mátyás kapásból, 16 méterről a rövid alsó sarokba lőtt (0–1) – ez volt a 100. gólunk a bajnokságban! Bő tíz perc múlva Ács Ádám középen jól látta meg Simont, aki egy átvétel után 11 méterről a vetődő kapus mellett a rövid sarokba lőtt (0–2).

A szünet után gyorsan szépítettek a hazaiak, Ács hátul oldalba lőtte Érsek Martint, aki egyedül a kapuig gyalogolt, majd 16 méterről a kifutó Tajti mellett a kapuba gurított (1–2). A parázs végjáték azonban újabb hatvani találatokat hozott, a 83. percben Rjaskó labdájával Torda Patrik lépett ki és ballal a rövid sarokba lőtt (1–3). Egy perc elteltével a totojázó hazai jobbhátvédtől Sárközi János vette el a labdát az ellenfél térfelének közepén, majd kapura vezette azt és a kapus mellett a hálóba lőtt (1–4). A 87. percre maradt még egy hatvani gól, Sipos indította Purzsát, aki a szélről középre adott, és a 11-es pontról Tóth Máté kapásból lőtt a hálóba (1–5).

A hajrában négy perc alatt három gólt szerezve fölényessé tettük sikerünket, így végül 73 ponttal a bajnokság 2. helyén végeztünk.

Edzői értékelések:

TANKÓ ROLAND, a hazai klub elnöke: „Ez a közösség minden tiszteletet megérdemel azért, amit a rendelkezésére álló lehetőségekből évről-évre erőn felül kihoz. Ideje, hogy ezt mások is észrevegyék.”

NAGY TAMÁS: „A nagy becsvággyal küzdő ellenfelünket nehéz volt megtörni. A végjátékban tudott érvényesülni a fölényünk. Ez hozta ezt a különbséget. Mindkét csapatnak szeretnék gratulálni.”