Tóth Máté bízik a 2. hely megtartásában

Egy héttel ezelőtt, a Bélapátfalva elleni győztes találkozón visszatért a kezdőcsapatba a 27 esztendős Tóth Máté. Felnőtt csapatunk középső védője bízik a 2. helyezés megtartásában.

– Hogy értékeled a tavaszi szezon eddigi részét és mennyi esélyt látsz a 2. hely megtartására, esetleg az 1. hely elérésére?
– A tavaszi szezonban összességében jobb teljesítményt nyújtottunk, mint az ősszel, de ez igazából semmit sem számít, mert úgy vélem, a céljainkat már nem érhetjük el – fejtegette honlapunknak Tóth Máté. – A második hely is szép, de a mi helyzetünkben igazából nem ér semmit, és az első helyre sajnos nem látok már esélyt. Ettől függetlenül bízom benne, hogy szezon végén ezüstérem fog a nyakunkban lógni!

– A Bélapátfalva ellen több hét után visszatértél a kezdőbe. Hogy érezted magad ismét a kezdőcsapat tagjaként?
– Lassan két éve vagyok a klubnál és az elmúlt néhány hét egy új helyzet volt számomra. Játszani mindig jó, és csalódott voltam, hogy az utóbbi néhány meccsen erre kevesebb lehetőségem volt. Persze az a célom, hogy ez az időszak hamar a múlté legyen.

Máté szavai a 2. helyezés megtartásával kapcsolatban megalapozottak, hiszen a hétvégi, Eger–Felsőtárkány rangadón 2–2-es döntetlen született, így hiába volt szabadnapos csapatunk, a tárkányiak nem tudtak megelőzni minket a bajnokságban. Igaz, a rivális pontszámban behozott minket, jelenleg mindkét együttesnek 61–61 pontja van, a több győzelem és a gólkülönbség viszont nekünk kedvez.

Vasárnap Gyöngyöshalászra utazik csapatunk. Minden szurkolónkat szeretettel várjuk!