Első idegenbeli megmérettetése az FCH Leány U13 alközponti válogatottnak

Az első Május 1. Kupa kispályás focitornát rendezte meg összesen 15 csapat részvételével a Kispesti Sportközpont a Játszi-Foci mozgalommal közösen a KAC- pályán.

Meghívásos labdarúgó tornán vettünk részt a Bozsik Programból összeállított U13-as leány csapatunkkal.
19 kislány és szüleik gondolták úgy, hogy megéri a „munka ünnepét” sporttal tölteni. Természetesen Pacsold Ati’bá elengedhetetlen szervező munkája is kellett ehhez.
5 csapat volt jelen. Ezen csapatok ebben a korosztályban az elitet képviselik.
Gyulai Amazonok, Kelen SC, Szolnok Fanatic és FC Hatvan két csapattal. Mindenki játszott mindenkivel és így alakult ki a végeredmény. A házi mérkőzésen a sárgák 2-1-re legyőzték a kékeket. A szervezők folyadékot, csokit és egy tál ételt biztosítottak az ünnepi hangulat kellékeként.
1. Gyulai Amazonok
2. Kelen SC
3. Szolnok Fanatic
4. FC Hatvan sárgák
5. FC Hatvan kékek

Bárdos János edző: “Komoly lehetőségnek tartom, hogy sportkapcsolataink révén eljutottunk ide és megmérettettünk 3 nálunk felkészültebb csapattal. Kevés az a lehetőség, ahol ebben a korosztályban játszani tudunk, így örültünk ennek a lehetőségnek. Eléggé elszigeteltek vagyunk, hiszen a környékünkön ilyen fiatal korosztályok, ilyen létszámmal még nincsenek. A lányok még a Bozsikon kívül nem játszottak idegen csapatok ellen.
Örültem annak a fejlődésnek, útnak, melyet a lányok a torna során megtettek. Első sorban, harciasságban, fizikai küzdelemben, test-test elleni „harcban” kell előrelépnünk. Azért is volt jó ez a torna, ez a tapasztalás, hiszen május 17-én hazai pályán az U11 és U13-as korosztályainknak tornát rendezünk. Remélem az itt tapasztaltakat már hasznosítani tudjuk és visszaköszön a játékunkban.”