Roberto Baggio köszöntötte a hatvani edzőket

Továbbképzésen vettek részt az FC Hatvan utánpótlás-edzői, illetve elnöke. A Debreceni Futballegyetem szervezésében került sor az összesen négynapos képzésre, amelynek első két napját Gödöllőn rendezték meg és ahol az „edzők edzője”, Horst Wein által kidolgozott FuNiño-edzésmódszer hazai megismertetése volt a cél. A komplex utánpótlás-oktatási programot a világ 31 országában alkalmazzák, 15 ezer trénert képeztek már az FC Barcelonától a Sante Féig. Az FC Hatvantól Ofella Zoltán mellett három utánpótlás-edző, Bárdos János, Nagy Gábor és Márkus Tamás volt jelen, a részletekről Bárdos János nyilatkozott honlapunknak:

„A Coerver labdaérintésen alapuló technikai fejlesztés mellett a FuNiño struktúrája jelenti a gyermeklabdarúgók képzési alapját – fejtegette Bárdos János. – Az egy egy, illetve a kettő az egy elleni játék mellett attól érdekes még ez a képzési módszer, hogy négy kapura történő játék zajlik a pályán, ezáltal a gyerekek sokkal intenzívebben dolgoknak és a labdaérintések száma megnövekszik. A FuNiño alapgondolata a játékintelligencia, az elméleti képzés során ezt is hallhattuk. Az elmélet mellett persze gyakorlati bemutatóra is sor került a gödöllői csarnokban egy 20×20 méteres pályán. A Coerver módszer mellett tehát a FuNiño is remek képzési lehetőség a Bozsikos korosztályoknak, azt pedig reméljük, hogy az ehhez szükséges eszközállomány is hamarosan rendelkezésünkre áll majd. A második nap végén köszöntött minket az olasz labdarúgó-válogatott korábbi világsztárja, Roberto Baggio is, aki a FuNiño nagyköveteként és elnökeként viszi tovább a programot.”

Az esemény egyébként az MLSZ 2018-as kreditpontszerző továbbképzésének egyik állomása volt, így a megjelent több mint 300 edző között az FC Hatvan trénerei is gazdagodtak az előírt pontszámmal és persze új tapasztalatokkal.