Interjú Czibolya Gáborral

Fiatal támadónk felnőtt pályafutása első mesterhármasát érte el az Andornaktálya elleni 3–0-s győzelem során. A 19 éves Czibolya Gábor a Füzesabony ellen is győzelemre számít és a bajnokság végére szeretne eljutni legalább 25 gólig.

 

– Volt-e már korábban mesterhármasod, vagy ez volt az első pályafutásod során?

– Utánpótlás szinten már sikerült néhányszor mesterhármast szereznem, de a felnőttek között ez volt az első, aminek nagyon örülök.

– Melyik gólod tetszett a legjobban az Andornaktálya ellen, melyik volt számodra a legszebb?
– A 2. gólom tetszett a legjobban, ennek során egy indítás után fej fej mellett futottunk a védővel, majd egy csel után a hosszú felső sarokba rúgtam a labdát.

– Hosszú sérülésed után stabil kezdőjátékos lettél és meghálálod a bizalmat. Milyen érzés húzóembernek lenni?

– Nagyon nehéz időszakon vagyok túl, mivel az elmúlt két évben 2 térdműtéten is átestem – amint az egyikből felépültem, sajnos jött a másik. Nagyon sokat kellett kihagynom, most már viszont végre teljesen egészséges vagyok, és egyre jobban érzem magam a pályán, valamint örülök, hogy góljaimmal segíthetem a csapatot.

– Mire lehetünk képesek szombaton a Füzesabony otthonában?

–  A tabellán elfoglalt helyezések és az erőviszonyok is egyértelműen azt mutatják, hogy csak egy célunk lehet hétvégén Füzesabonyban, mégpedig a győzelem. Úgy gondolom, ha hasonlóan játszunk, mint az előző meccseken, akkor ez sikerülni is fog.

– Hány gólt tervezel a bajnokságban, meddig szeretnél eljutni?

– A bajnokság előtt nem tűztem ki magamnak konkrét célt góllövésben, de mivel az eddigi meccseken elég jól ment, így szeretnék eljutni legalább 25 gólig.