Újabb kiütéses győzelem

FC HATVAN–FÜZESABONY
8–0 (2–0)

Hatvan, 150 néző. Vezette: Szigetvári Zsolt (Török, Király).

HATVAN: Tajti B. (Uj M., 66.) – Purzsa (Sipos, 71.), Bárkányi (Tóth M., 71.), Katona R., Karácsony – Ács, Rjaskó (Uj P., 66.) – Szabó R., Torda (Sárközi, 62.), Kész – Simon M. Vezetőedző: Nagy Tamás.

FÜZESABONY: Bajzát D. – Nagy B., Sebe M., Vámosi Cs., Fügedi – Hímer, Pelyhe, Bercsényi, Eötvös (Bercsényi, 89.) – Póka, Kovács Cs. Vezetőedző: Bocsi Zoltán.

GÓLSZERZŐ: Rjaskó (3.), Kész (16., 47.), Ács (58.), Karácsony (61.), Simon M. (66., 69.), Szabó R. (85.).

JÓK: az egész hazai csapat, ill. senki.

Alaposan bekezdett csapatunk a Füzesabony ellen, már a 3. percben megszereztük a vezetést, egy remek kiugratás után Rjaskó Viktor emelte át estében a kapuson a labdát, amely a hálóban kötött ki (1–0)! Bő tíz perc elteltével sakk-matt szituáció alakult ki a vendégek kapuja előtt, végül Szabó Roland passzolt Kész Tiborhoz, aki az üres kapuba továbbította a labdát (2–0). A félidő hátralévő részében egy kicsit visszavettünk, így az első játékrészben újabb találat már nem született.

A szünet után azonban ismét növeltük a ritmust, a 47. percben Purzsa Máté jobboldali beadását Kész Tibor fejelte a jobb sarokba (3–0). Csak bő tíz percet kellett várni az újabb hatvani találatra, az 58. percben Ács Ádám 18 méteres lövése a lécről pattant a gólvonal mögé (4–0). A 61. percben Karácsony Dávid is feliratkozott a gólszerzők listájára, egy kavarodás után, 6 méterről a hosszú sarokba löbbölt (5–0). Újabb öt perc elteltével Purzsa jobboldali beadása után Kész középen sarokkal továbbította a kapu irányába a labdát, Bajzát védett, de a kipattanót Simon Mátyás a hálóba passzolta (6–0). A 69. percben jött a második Simon-gól is, támadónk Kész balról bepasszolt labdáját 12 méterről rúgta a bal alsóba (7–0). Az utolsó hatvani találat pedig Szabó Roland nevéhez fűződött, aki a 85. percben Simon beadását passzolta közelről a hálóba (8–0).

Játszi könnyedséggel vertük meg tehát otthon a Füzesabonyt, örömteli a gólerős és látványos játék.

A szakmai stáb Karácsony Dávidot választotta a mérkőzés legjobbjának, aki a mérkőzés támogatója, az aszódi Park Coffee Kft. által felajánlott ajándékot kapta meg, ugyanúgy, ahogy a sorsoláson nyertes drukker is.

Edzői értékelések:

NAGY TAMÁS: – Nekünk minden meccsel az a célunk, hogy fejlődjünk, ezért mindig nagyon következetesen kell játszanunk. A csapat olyan futballt mutatott ma is, hogy megérdemelné, hogy a hátralévő meccseken még többen jöjjenek ki és szurkoljanak nekünk, mivel élvezhető a játékunk.

BOCSI ZOLTÁN: – Sok mindent lehetne felhozni és mondani, de úgy is oda lyukadnánk ki, amit az eredmény mutat, hogy kikaptunk. Gratulálok a Hatvannak!


Fotó: Dobos Eszter