Sima és fontos győzelem a megyei rangadón, de még nem nyugodhatunk meg

FC HATVAN–GYÖNGYÖSI AK

3–0 (1–0)
Hatvan, Népkerti Sporttelep, 400 néző. Vezette: Molnár R. (Punyi Gy., Vad A.)
HATVAN: Menczeles – Tarjáni, Szabó Sz., Nagy Zs., Karácsony – Mundi Z. – Benkó, Fellner, Vince A. (Bodnár A., 76.), Dinka – Burzi (Kanálos, 70.) Vezetőedző: Zoran Spisljak
GYÖNGYÖS: Uj M. – Uram, Tóth L. (Palhuber, 55.), Babarcsik, Gonda, Szentannai, Czinkóczi, Béla S., Nagy-György B., Muhari, Sándor B. (Timon, 74.). Vezetőedző: Majzik Zoltán
Gólszerző: Karácsony (23. – 11-esből), Tarjáni (49.), Bodnár A. (89.)

Jók: Tarjáni, Dinka, Karácsony, Mundi Z., Bodnár A., ill. Béla, Gonda, Szentannai, Babarcsik

Győzelmi kényszerben léptünk pályára a Heves vármegyei rangadón a már kiesett Gyöngyös ellen, hiszen tudtuk, hogy még pontokra van szükségünk a bennmaradáshoz.

Az 5. percben elsőként Fellner Krisztofer próbálkozása ment fölé, aztán sok hiba tarkította az első játékrész első felét. A vezetést mégis sikerült a 23. percben megszereznünk, a Fellner buktatásáért megítélt tizenegyest Karácsony Dávid lőtte magabiztosan, félmagasan a jobb sarokba. A 28. percben Benkó szlalomozott el a szélen, majd lövése a bal sarok mellett ment el. A gyöngyösiek aztán Babarcsik Bálint révén veszélyeztettek, de nem sikerült egyenlíteniük.

A szünet után Tarjáni Péter kényszerítőzött Karácsonnyal, a visszakapott labdával betört a 16-oson belülre, majd a balösszekötő helyéről, nyolc méterről a hosszú sarokba lőtt! A következő percekben tovább növelhettük volna előnyünket, de a 67. percben Burzi hagyott ki egy ziccert egy baloldali beadás után, majd a 75. percben a csereként beállt Kanálos lépett ki a védők között, de lövését a kijövő Uj bravúrral védte. A 83. percben sem sikerült tovább növelni előnyünket, ekkor Kanálos baloldali beadását a ziccerben érkező Fellner fölébombázta. Végül csak összejött a harmadik találat, a 89. percben Benkó indította a csereként beállt Bodnár Attilát, aki kapura tört, eltolta a labdát a kapus mellett, majd kissé kisodródva 8 méterről a hálóba lőtt!

Nagyon fontos három pontot szereztünk szépszámú közönség előtt, ezzel 33 pontunkkal feljöttünk a bajnokság 10. helyére, de még nem nyugodhatunk meg, hiszen a riválisok többsége is nyert, így a következő (hazai) meccsen, az Újpest II ellen is pontra, pontokra lesz szükségünk!

Zoran Spisljak: „A kötelező győzelmek mindig a legnehezebbek, ezért le a kalappal a srácok előtt! Már az első perctől kezdve magunkhoz ragadtuk az irányítást és elértük azt a pontot, hogy helyzeteket alakítsunk ki – az egyikből sikerült büntető kiharcolni és előnyhöz jutni. A Gyöngyösnek ezután még nehezebb dolga volt, s a srácok a szünetben megfogadták a tanácsaimat, hogy ezt a meccset mihamarabb le kell zárni. Ha pontosabbak vagyunk, akkor nem három, hanem sokkal több góllal nyertünk volna; jelzésértékű, hogy kapusunknak alig volt védenivalója.”
Majzik Zoltán: „Úgy vélem, hogy kulturált játékot mutattunk be, de sajnos hibáinkat könyörtelenül kihasználta a Hatvan, amely helyzeteit jól értékesítve győzött.”

Ofella Zoltán: “Szeretném megköszönni a szurkolók, szülők és játékosaink részvételét a mérkőzésen. Jó volt látni a megtelt lelátót, hogy egyként buzdították a csapatot ezen a fontos mérkőzésen”