Rosszul sikerült a tavaszi szezonnyitó, pont nélkül maradtunk a Sényő ellen

NB III, ÉSZAKKELETI CSOPORT, 18. FORDULÓ

FC HATVAN–SÉNYŐ FC SELYEM-BER
1–4 (0–1)

Hatvan, Népkerti Sporttelep, 150 néző. Vezette: Dr. Dédesi Mátyás (Elek B., Bense M.)

HATVAN: Menczeles – Tarjáni, Szabó Sz., Nagy Zs. (Czibolya, 72.), Takács B., Sárossy – Panyi (Benkó, 55.), Karácsony – Dinka, Mundi Z. (Kitl K., 55.) – Burzi (Vincze A., 55.).
Vezetőedző: Zoran Spisljak

SÉNYŐ: Talián L. – Klepács (Torkos, 76.), Kapacina K. (Márton, 84.), Garda (Szopkó, 76.), Farkas M., Lizák (Schmidt P., 55.), Szokol, Vámos G., Ur L., Kapacina V. (Vámos M., 55.), Orosz M.
Vezetőedző: Nagy Sándor
GÓLSZERZŐ: Tarjáni (73.) ill. Klepács (39.), Lizák (51.), Márton (86.), Schmidt (90.)
JÓK: Mundi, Kitl K., Tarjáni, Dinka K., ill. az egész vendégcsapat

A hosszú felkészülési időszak után vasárnap végre bajnoki pontokért ment a küzdelem. Gyászszünettel kezdődött a találkozó a 12 éves korában, tragikusan fiatalon elhunyt utánpótlás-játékosunk, Futó Anna emlékére.

A mieink soraiban több mint fél év után lépett pályára a hosszú sérüléséből felépülő kulcsjátékos, Mundi Zoltán, a téli új igazolások közül pedig Nagy Zsombor Huba kapott helyet a védelem tengelyében.

Lendületesen kezdtük a találkozót, a sényőiek viszont a keménykedésért nem mentek a szomszédba, rendesen „faragták” a mieinket (főleg Mundit), azonban a játékvezető sokáig nem érezte úgy, hogy sárga lappal kellene megállítania ezt a fajta játékstílust. Az első félidőben több gólt is szerezhettünk volna, a 11. percben Tarjáni jobboldali beadását Mundi fejelte a hosszú sarok irányába, de Talián László bravúrral mentett. A 24. percben Mundi passza után középen Karácsony jutott lövőhelyzethez a kaputól 14 méterre, de gyenge lövését könnyedén fogta a vendégkapus. A 30. percben aztán Karácsony a tizenhatos jobb sarkáról lőhetett szabadrúgást, ezt a löketét Talián a lécre tolta, majd Burzi fejesét is bravúrral „szedte ki” a felső sarokból. A kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, a szünet előtt Klepács Krisztián szabadrúgásgóljával előnybe került a Sényő.

A második félidő elején gyorsan megduplázta előnyét a vendégcsapat, Lizák kapott egy kiugratást és a kijövő Menczeles mellett a bal sarokba gurított. A 73. percben aztán sikerült a szépítés, Karácsony ívelt be balról, a hosszú saroknál pedig remekül érkezett Tarjáni Péter és becsúszva a hálóba lőtt! Sőt, kisvártatva az egyenlítésre is megvolt a sanszunk, a 82. percben Kitl Krisztián a tizenhatos bal sarkáról, szabadrúgásból eltalálta a felső kapufát, majd a kipattanót Czibolya a lécre fejelte! A hajrára azonban elfogyott az erőnk, jöttek a védelmi hibák, amelyet a Sényő újabb két góllal büntetett meg, Márton és Schmidt is betalált, kialakítva ezzel a 4–1-es vendégsikert.

A játék képe alapján nem érdemeltünk ilyen súlyos vereséget. Folytatás vasárnap 14:00-tól a Tiszafüred vendégeként.

ZORAN SPISLJAK: „Csalódott vagyok, mert azt a munkát és energiát, amit a felkészülésbe fektettünk, néhány játékos nem tudta kellő szinten megmutatni. Az első félidő után három góllal kellett volna vezetni, de a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, mivel a Sényő egy jól eltalált szabadrúgásból vezetést szerzett. A második félidőben sikerült szépíteni, de amikor a legfontosabb időszak jött az egyenlítés lehetősége szempontjából, egyéni hibákat vétettünk, amelyet az ellenfél keményen megbüntetett és három ponttal távozott.”

NAGY SÁNDOR: „Mélységesen együtt érzünk és osztozunk az FC Hatvan fájdalmában Futó Anna halála miatt és őszinte részvétünket nyilvánítjuk a családnak és a hozzátartozóknak! A mérkőzésről annyit, hogy az első félidőben nem játszottunk jól, a kapusunk tartott meccsben minket, de egy jól eltalált szabadrúgással vezetést szereztünk. A szünetben változtattunk taktikailag, ezután koncentráltabbá váltunk, és bár a Hatvan jól jött ki, a második gólunk után meleg pillanatokat éltünk át. Ezt átvészeltük, s kontrák végén újabb találatokat szereztünk. A négy gól a mentális erőnket mutatja, a játék képe alapján megérdemelt a sikerünk a szervezett, jól felkészített Hatvan ellen. További sok sikert kívánok a hazaiaknak!”