Fájó vereség Diósgyőrben, elveszítettük veretlenségünket a bajnokságban

NB III, Északkeleti csoport, 5. forduló

DVTK II. – FC HATVAN

2–1 (1–1)

Miskolc, DVTK Edzőközpont, 200 néző. Vezette: Leél-Őssy Ádám (Benkő, Sztányi).

DVTK: Bánhegyi – Bacsa, ifj. Szamosi, Papp, Csatári, Vincze D. (Balázsi, 83.), Kövesi (Hetyei, 66.), Fekete V. (Sáreczki, 89.), Zrnic, Demeter, Ferencsik B. Edző: Szamosi Tamás

HATVAN: Menczeles I. – Fekete K., Szabó Sz., Takács B., Sárossy – Karácsony – Tarjáni, Czibolya (Panyi, 71.), Kitl K., Dinka (Fellner, 79.) – Burzi A. (Benkó, 79.). Vezetőedző: Zoran Spisljak

GÓLSZERZŐ: Vincze D. (8.), Papp (79.), ill. Karácsony (24. – 11-esből).

JÓK: az egész hazai csapat, ill. senki.

A szombati, DEAC elleni Magyar Kupa-vereség (4–0) és a sorozatból való kiesés után a bajnokságot jól kezdő csapatunk a DVTK II otthonában igyekezett javítani.

Már a 4. percben gólt szerezhettünk volna, egy szöglet után Takács elé került a labda, de belső védőnk a kijövő kapusba lőtt! Sajnos ezután szinte rögtön gólt szerzett a Diósgyőr II, egy jobb oldalról beívelt labdára érkezett középen Vincze és kapásból a hálóba passzolt (1–0). Egy perccel később máris egyenlíthettünk volna, de egy előreívelt szabadrúgást Takács elfejelt jó helyzetben lévő csapattársa elől, a labda pedig a jobb sarok mellett ment el. A 15. percben egy baloldali szögletet a középen tisztán érkező Fekete fejelt a kapus kezébe. A 22. percben aztán siker koronázta erőfeszítéseinket: bal oldali kis szöglet után Kitl cselezett befelé, de a 16-oson belül a hazai védő buktatta, jogos 11-es! A büntetőt Karácsony magabiztosan gurította a jobb alsó sarokba (1–1). A szünetig kisebb lehetőségek adódtak itt is és ott is, de az eredmény nem változott.

A szünet után egészen a 65. percig kellett várni nagyobb lehetőségre, akkor Tarjáni tolta jobbról befelé a labdát, majd laposan lőtt, de Bánhegyi kapus védett. Tíz perccel később egy remek kontra során Karácsony indította a bal oldalon Burzit, aki beadott, középen pedig érkezett Kitl, akinek lövését a kapus bravúrral védte. A 79. percben szinte a semmiből szerzett gólt a DVTK II: egy kipattanó labdát Papp szedett össze, majd 17 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (2–1). A 83. percben Kitl egyenlíthetett volna, kapu elé ívelt labdájába nem ért bele senki, de a labda végül a bal sarok mellett pattogott el. A meccs vége paprikás hangulatúvá vált, a játékvezető kevés sikerrel fékezte meg az indulatokat, de sajnos az egyenlítés már nem sikerült.

Csapatunk ezzel elvesztette veretlenségét a bajnokságban, pedig a játék képe alapján a döntetlenre minimum rászolgáltunk volna. Nincs sok idő a „sebek nyalogatására”, hiszen vasárnap 16 órától az eddig 100 %-os Putnokot fogadjuk hazai pályán!

SZAMOSI TAMÁS: „Nagyon jó csapat ellen játszottunk, és a második félidei harcos játékunknak köszönhetően megérdemelten győztünk. Ugyanezzel a hozzáállással és mentalitással kell folytatni, a DVTK erényeit kell felvonultatnunk a továbbiakban is.”

ZORAN SPISLJAK: „Saját magunkat vertük meg. Hátrányból gyorsan visszahoztuk a meccset, majd jól tartottuk távol ellenfelünket a kapunktól, de sajnos helyzeteinket kihagytuk, a DVTK-nak pedig nem kellett sok, a második félidőben a hazai gárda értékesítette egyetlen lehetőségét.”