Góllal biztosította be gólkirályi címét Sármány Kristóf a BVSC elleni utolsó meccsen!

NB III, KELETI CSOPORT, 38. FORDULÓ

FC HATVAN – BVSC-ZUGLÓ
2–3 (1–2)

Hatvan, Népkerti Sporttelep, 400 néző.

Vezette: Ujhelyi T. (Punyi Gy., Balla L.)

FC HATVAN: Menczeles – Tarnóczi, Bárkányi, Tarjáni – Panyi (Szabó B., 71.) – Fellner (Molnár R., 71.), Laczik (Soós D., a szünetben), Kitl, Czibolya (Zsoldos, 87.), Dinka – Sármány. Vezetőedző: Zoran Spisljak

BVSC: Kovács B. – Fisli (Májer, 77.), Nagy J., Benkő-Bíró – Zöld (Kesselbauer, 77.), Gergely P. (Kelemen P., 60.), Szilágyi M. (Tamási Zs., 60.), Király Á. – Szalánszki, Tóth M., Vernes Horváth R., 71.).

Vezetőedző: Urbán Flórián

Gólszerző: Laczik (26.), Sármány (52. – 11-esből), ill. Tóth M. (24.), Szilágyi M. (35.), Kelemen P. (91.)

Sármány Kristóf, Szalánszki Gergő, vagy éppen Tóth Milán? Az utolsó fordulóban ez, vagyis a gólkirályi címért vívott csata volt a legfontosabb kérdés az FC Hatvan–BVSC mérkőzésen, hiszen a mieink újoncként már bebiztosították bennmaradásukat, míg a zuglóiak hetekkel korábban megszerezték a bajnoki címet, így készülhetnek a jövő hét végi, NB II-es tagságért vívott osztályozóra.

A találkozó előtt támadónk, Sármány Kristóf 20 góllal állt a góllövőlista élén, a BVSC-s Szalánszki Gergő 19, míg Tóth Milán 18 találattal követte őt. Utóbbi aztán gyorsan dűlőre akarta vinni a dolgot, hiszen a 24. percben remek lövéssel betalált (0–1), de ezt kisvártatva egy baloldali beadás után Laczik Levente gyönyörű fejessel egyenlítette ki! (1–1). A 35. percben ismét előnybe kerültek a zuglóiak Szilágyi Máté révén (1–2).
A második félidő elején aztán Tarjáni buktatása miatt büntetőhöz jutottunk, amelyet természetesen Sármány Kristóf végzett el, és úgy lőtte laposan a labdát a jobb alsó sarokba, hogy Kovács kapus szinte már megfogta a labdát, de mégis kiesett a kezéből, s végül beejtette (2–2)! Úgy tűnt, hogy döntetlennel ért véget a találkozó, aztán nem így lett. A hajrában Soós Dávid 24 méteres szabadrúgása centikkel ment el a felső sarok felett, majd a 91. percben egy beadás után Kitl próbált kétségbeesetten menteni, s bár úgy tűnt, hogy róla a hálóba kerül a labda, de végül a zuglóiak támadója, Kelemen Patrik is beleért, így ő lett a gólszerző (2–3).

Noha vereséggel zártuk az utolsó bajnokit, elégedettek lehetünk, hiszen Sármány Kristóf 21 találattal gólkirályi címet szerzett az NB III Keleti csoportjában! Csapatunk pedig újoncként 49 ponttal a 11. helyen fejezte be a bajnokságot, így minden elismerést megérdemel!

A találkozó után Ofella Zoltán, klubunk elnöke kisebb ünnepség keretében több játékosunknak adott át elismerést – a gólkirálynak, a legjobbnak választott játékosnak, a legszorgalmasabb labdarúgónak, s a legrégebb óta az FC Hatvan szolgáló futballistáknak, vagyis Sármány Kristófnak, Tarnóczi Rolandnak, Karácsony Dávidnak, Szabó Rolandnak, Bárkányi Arnoldnak, Mundi Zoltánnak, illetve a szakmai stáb tagjainak.

ZORAN SPISLJAK: „Sajnálom, hogy nem hoztunk ki kicsivel többet az utolsó mérkőzésből. Közel álltunk ahhoz, hogy a bajnokcsapat ellen egy ponttal zárjuk a szezont. Tudtuk, hogy iszonyatosan nehéz meccs vár ránk, de sajnos már a bemelegítéskor elveszítettük kulcsjátékosunkat, Barthel Gábort, így hátul kényszerűségből változtatni kellett a kezdés előtt. A csapat ennek ellenére ismét megmutatta a karakterét, hogy hátrányból felállva is tud komoly meccset vívni. A jövőben ezzel a csapattal komolyabban kell számolni!”

URBÁN FLÓRIÁN: „Az eleje nem úgy indult, hogy ilyen nehéz lesz a vége… Sajnos elképesztő védelmi hiba után egyenlített a Hatvan, majd bár ismét előnybe kerültünk, ezt nem tudtuk növelni és újabb nagy egyéni hiba után az ellenfél büntetőből egyenlített. 2–2 után átütőerő nélkül mentünk előre, de a végén a szerencse mellénk állt. 102 ponttal több mint száz rúgott góllal nyertük meg a bajnokságot. Úgy érzem, ezt nem kell megmagyarázni azoknak a kétkedőknek sem, akik nem bíztak bennem és a csapatban sem – remélem, a jövőben csendesebbek lesznek.”