Fájó vereséget szenvedtünk hazai pályán a DVTK II ellen

FC HATVAN–DVTK II
2–4 (1–1)

Hatvan, Népkerti Sporttelep, 300 néző. Vezette: Drabon Barnabás (Molnár I., Hegedűs P.).

HATVAN: Menczeles I. – Zsoldos B. (Szabó B., 66.), Barthel G., Bárkányi A., Karácsony D. – Szabó R. (Laczik L., 66.) – Fellner K. (Dinka K., 79.), Czibolya G. (Soós D., 66.), Kitl K., Tarnóczi R. – Sármány K. Vezetőedző: Zoran Spisljak

DVTK II.: Sándor K. – Mrva P. (Kundrák G., 78.), Oláh B., Demeter M., Bencsík D. – Benkő P., Fülöp L. (Balázsi L., 64.), Hetyei Sz. (Kollár M., 64.), Balázs P. – Fekete V. (Fercsák R., 76.), Ferencsik B. Edző: Vincze Richárd

GÓLSZERZŐ: Czibolya G. (40.), Soós D. (84.), ill. Fekete V. (11.), Zsoldos B. (47. – öngól), Benkő P. (56., 58.).

KIÁLLÍTVA: Zoran Spisljak (reklamálásért, a második sárga lap után) az 57. percben

Húsvétvasárnap a DVTK II ellen igyekeztünk gyarapítani pontjaink számát és folytatni jó hazai sorozatunkat.

Nem kezdtük azonban jól a találkozót, a 11. percben egy jobboldali szöglet átszállt a hosszúra, ahol Fekete Vince érkezett és a jobb alsó sarokba fejelt (0–1). A bekapott gól után nehezen találtuk a ritmust, egészen a 34. percig kellett várni az első nagyobb lehetőségünkre: ekkor Szabó Roland passzolt a jobbján érkező Fellnerhez, aki lendületből a rövid sarkot célozta meg, de a kapus szögletre mentett! A szünet előtt aztán Karácsony Dávid remek baloldali beadására mintaszerűen érkezett középen Czibolya Gábor és 8 méterről a bal sarokba lőtt – saját nevelésű támadónk első gólját szerezte meg a szezonban (1–1)!

Sajnos a második játékrész sem kezdődött jól, egy baloldali beadást Zsoldos Bendegúz próbált felszabadítani, de labdája Menczeles Iván kapujában kötött ki… (1–2) Az 56. percben aztán a vendégek újabb gólt szereztek: egy gyors kontra során Fekete közeli lövését még védte Menczeles, de a kipattanót Benkő a bal sarokba lőtte (1–3) – azonban fontos megjegyezni, hogy a támadás előtt egy diósgyőri lökést nem fújt le a játékvezető. Emiatt Zoran Spisljak vezetőedzőnk reklamált, emiatt két sárgát is begyűjtött, így a pirosat is megkapta. Újabb két perc elteltével megkaptuk a negyedik gólt is, sakk-matt szituáció alakult ki a kapunk előtt, melynek végén ismét Benkő talált be (1–4). A sokkból próbáltunk felocsúdni, a 72. percben Karácsony 20 méteres, jobb sarokba tartó szabadrúgását ütötte ki a kapus. Négy perccel később a csereként beállt Laczik távoli bombája ment fölé-mellé, majd a 82. percben egy előreívelt labda után Dinka Kristóf fejelt a kapuba – de a játékvezető szerint lesről tette és nem adta meg a találatot. A 84. percben aztán sikerült a szépítés, Dinka lekészítése után a cserecsatár Soós Dávid lőtt okosan a jobb sarokba (2–4). Végül Kitl 17 méteres lövése ment el centikkel a jobb sarok mellett; az egyenlítésre sajnos már nem jutott idő.

A játék képe alapján minimum a döntetlent megérdemeltük volna, a játékvezető rossz ítéletei jelentősen befolyásolták a mérkőzést. Szeptember 11. után kaptunk ki hazai pályán ismét, ezzel véget ért egy hosszú, hét hónapos jó otthoni sorozat.

Folytatás a Facultas-Tiszafüredi VSE vendégeként, április 12-én, szerdán, 16 órakor. A következő két hét során egyébként három bajnokit is játszunk, mindhármat idegenben, így fel van adva a lecke csapatunknak.

ZORAN SPISLJAK: „Kemény meccsre készültünk, ami be is igazolódott. A DVTK II vezető góljára szerkezetváltással reagáltunk, ami eredményt hozott, mert több veszélyes támadást vezettünk és még a szünet előtt egyenlítettünk. A második félidő elején egy szerencsétlen mozdulat után öngólt vétettünk, ami nem is okozott nagy gondot, de ezután olyan jelenetek történtek a pályán, amit ezen a szinten jobban kell kezelni ahhoz, hogy a Fair Play területén belül maradjunk. Remélem, ebből sokat tanul mindenki és a továbbiakban nem fordulnak elő ilyen dolgok a pályán. Gratulálok a Diósgyőrnek!”

VINCZE RICHÁRD: „Teljesen megérdemelten nyertünk. Az első 30 percben szépen futballoztunk, akár több góllal is vezethettünk volna, de a félidő hajrájában átvette az irányítást a Hatvan és kiegyenlített. A szünet után jó ütemben rúgtuk a gólokat, de a fiatalos hév kicsit “elvitte” a fiúkat. Rendkívül fiatal csapattal arattunk szép sikert, büszke vagyok a srácokra.”