Sármány szemfüles gólja nem volt elég a pontszerzéshez Putnokon

A Kisvárda II elleni döntetlen után újabb idegenbeli túra várt fiainkra, a második helyezett Putnok elleni csata pedig még keményebbnek ígérkezett.

Nagy küzdelmet hozott a találkozó első félideje, amelyben először a hazaiak alakítottak ki lehetőségeket: a 26. percben Lőrincz távoli bombáját ütötte szögletre Menczeles, majd két perccel később Nemes elé került a labda, akinek 13 méteres emelését Menczeles remekül elvetődve fogta.
A szünet előtt egy kontra során Kitl indult meg, a jobbján érkező Czibolyához passzolt, akinek lövését blokkolták, a kipattanót viszont Sármány fölé bombázta. A 40. percben aztán Kitl mintegy 30 méteres, bődületes bombája a lécen csattant, majd a kipattanót Czibolya a kapus kezébe lőtte!

A szünet után is a mieink előtt adódott az első lehetőség, a 47. percben Dinka kiugratása után Sármány ziccerét védte a kapus. Az 55. percben Vajda tört be a 16-oson belülre, ahol Szabó Roland megrúgta, a játékvezető pedig a büntetőpontra mutatott. A megítélt tizenegyest Dobrovolszki a bal felsőbe lőtte (1–0). Két perccel később Szabó Roland egyenlíthetett volna, a 16-os bal sarkáról elvégzett szabadrúgását azonban a hosszú sarokból mentette a kapus. A 60. percben aztán jött az egyenlítés, nem is akármilyen góllal! Egy hazai kirúgásnál Sármány olyannyira szemfülesen zavarta meg a labdát fogó Pápai kapust, hogy a hazai játékos – kirúgás helyett – luftot rúgott, támadónk elvitte mellőle a játékszert, s kisodródott helyzetből, balról az üres kapuba gurított (1–1)! Sajnos nem sokáig tartott az örömünk, a 64. percben Sramkó bal oldali beadását a középen érkező Buda bólintotta a kapuba (2–1). A hátralévő időben próbálkoztunk újra az egyenlítéssel, ehhez talán a csereként beállt Laczik állt a legközelebb, de távoli bombáját hárította a hazai kapus. A 91. percben aztán eldőlt a meccs, Sramkó Ronald 20 méterről a jobb felsőbe lőtt (3–1).

Fájó a vereség, mert jól helytálltunk, s a helyzetek, illetve a játék képe alapján minimum egy pontot megérdemeltünk volna.

Folytatás vasárnap, 14 órától a sereghajtó Békéscsaba II ellen!