Sorozatban ötödik győzelmünk reményében léptünk pályára vasárnap délután a Sényő ellen

Kezdeményezően léptünk fel a mérkőzés elején és egyre-másra jöttek a helyzetek. A 10. percben Karácsony baloldali szabadrúgását középen Fellner fejelte a kapus kezébe, majd Fellner jobboldali beadását Sármány fejelte élesen lehajolva a rövid sarok irányába, de a sényői kapus „kiszedte” onnan a labdát! A 17. percben ismét Sármány volt aktív, egyéni akció után lőtt a bal sarok mellé. A 19. percben a sényőiek is veszélyeztettek, Klepács kapásból nem sokkal lőtt a bal felső sarok mellé. Ezek után ismét a mi perceink következtek, a 25. percben Sármányt szöktette Fellner, támadónk emelését bravúrral mentette a kijövő kapus. Újabb hét perc elteltével aztán Lizák balról leadott lövését hárította Cellár, majd a 43. percben egy gyors kontra végén Szanku lövését tenyerelte ki jobbra a kapus, és bár a kipattanóra érkezett Sármány, sajnos az oldalhálóba lőtt. A félidő lefújása előtt egy sényői baloldali szöglet átszállt a hosszúra, ahol Márton éles szögből a bal kapufára lőtt.

Az első félidő után gólokkal kellett volna vezetnünk, de támadóink – ekkor még – pontatlanul céloztak.
A szünet után viszont jött a hidegzuhany, hiszen az 51. percben bár Kapacina Kevin jobboldali beadását kifejeltük, érkezett Schmidt Péter, aki háttal a kapunak állva, 19 méterről, parádés mozdulattal „behúzta” a labdát a meglepett Cellár mellett a bal sarokba (0–1). A kapott gól után sokáig nem találtuk a ritmust, csak Szabó Roland távoli bombája okozott veszélyt – kapitányunk 30 méteres lövése a felső lécről pattant a kapusa hátára, onnan pedig a gólvonal felé, de sajnos a labda végül nem haladt át a gólvonalon. A vendégek igyekeztek kontrákból veszélyeztetni, de az utolsó passzaik nem sikerültek, így nem tudták növelni előnyüket.

Küzdeni akarásunk aztán a hajrában meghozta gyümölcsét, hiszen 3 perc leforgása alatt megfordítottuk a meccset! A 89. percben Karácsony baloldali, remekül előreívelt szabadrúgása a hosszún üresen találta Mundi Zoltánt és a mezőny legalacsonyabb játékosa gyönyörű mozdulattal fejelte a jobb felső sarokba a labdát (1–1)! A 92. percben aztán jött a csattanó! Labát felszabadítására Barthel Gábor indult meg védőjével, de nem tudta a sényői hátvéd elé betolni a labdát. A vendéghátvéd kipöckölte oldalra a játékszert, de Barthel összeszedte azt, és bár ekkor már ki volt sodródva a 16-os vonalára, sikerült „beforgatnia” a védőt az alapvonal irányába, befelé tolta a labdát és az ötös sarkáról a hosszú alsóba gurított (2–1)!
Ezzel azonban még mindig nem volt vége, a 94. percben Cellár is megtette a magát, hiszen bravúrral védte Toldi lapos, bal sarokba tartó lövését!

Heroikus hajrá után sikerült fordítanunk tehát a Sényő ellen, ezzel sorozatban az ötödik sikerünket arattuk a bajnokságban és feljöttünk a 10. helyre! Folytatás szombaton, 13 órai kezdettel a szintén újonc Karcag ellen.