Gólokkal kellett volna nyernünk, mégis pont nélkül maradtunk

FC HATVAN – FÜZESGYARMATI SK
1–2 (0–1)

FC HATVAN: Cellár – Tarnóczi, Labát, Bárkányi, Karácsony – Sipos J., Szabó R. (Tarjáni, 81.), Panyi, Dinka (Fellner, 71.) – Kitl K., Sármány (Török, 81.). Vezetőedző: Zoran Spisljak

FÜZESGYARMATI SK: Fildan – Raducu, Kis Sz., Achim Á. – Cigan, Toca (Urbanowski, 80.), Achim S. (Oravecz, 69.), Virág (Szilágyi J., a szünetben), Vaszilijevics (Oltean, a szünetben) – Pataki, Szabó B. (Bajor, 76.). Edző: Szabados Tamás

Gólszerzők: Tarnóczi R. (48.), ill. Cigan (20.), Kis Sz. (75. – 11-esből).

Jók: Tarnóczi, Bárkányi, Sipos J., ill. Fildan, Achim Á., Toca, Cigan.

A békéscsabai vereség után az FC Hatvan mindenképpen javítani készült a Füzesgyarmat elleni hazai meccsen.
Jól is kezdtük a találkozót, a 9. percben Sármány lőhetett a balösszekötő helyéről, a 14 méteres lövés nem sokkal ment fölé, majd három perc elteltével egy ide-oda pattogó labda Siposhoz került, aki 18 méterről a jobb sarok mellé durrantott.
A vendégek viszont úgy szereztek vezetést a 20. percben, hogy mindössze másodszor jutottak el a kapunkig: egy előreívelt labdát Cigan Cristian-Lucian hanyatt vetődve, „félollózó” mozdulattal juttatott 13 méterről Cellár kapujába (0–1). A bekapott gól nem szegte kedvünket, mindent megtettünk az egyenlítésért, és jöttek is a helyzetek: a 28. percben Karácsony baloldali beadását a rövidnél érkező Sármány fejelte kapura, Fildan nagy bravúrral ütötte szögletre a labdát! Hét perccel később Kitl passzolt vissza az alapvonalról az érkező Sármány elé, aki ziccerben a kapusba lőtt! A félidő vége előtt pedig Kitl indult meg egy kényszerítővel a 16-oson belül, de kecsegtető helyzetben csúnyán fölé lőtt.
A szünet után aztán végre jött az egyenlítés: Sipos indult meg remekül, majd lövés helyett a balján érkező Sármányhoz passzolt, aki nem tudott kapura lőni, viszont jól passzolt vissza a támadáshoz csatlakozó Tarnóczi elé, aki lendületből, 15 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (1–1)! Ezután pedig már a győztes gólért rohamoztunk, de a 61. percben sajnos kimaradt az újabb nagy lehetőség: Sármány esett el a 16-oson belül, a játékvezető továbbot intett, de a labda a vendégvédő lábáról Kitl elé került, aki nagy helyzetben, 7 méterről a jobb sarok mellé gurított! Két perccel később Panyi szólózott a bal oldalon, majd nem sokkal lőtt a jobb sarok mellé.
A 75. percben aztán jött a feketeleves, Szabó Roland ért bele egy labdába kézzel a 16-oson belül, a játékvezető pedig a 11-es pontra mutatott. A büntetőt Kis Szabolcs a jó irányba vetődő Cellár hasa alatt a jobb sarokba lőtte (1–2). Öt perccel később Cigan fejelt a kapura egy jobboldali beadást, de az utolsó lehetőség a 86. percben a mieink előtt adódott volna, ha Büki Gábor is így gondolja… ugyanis Sármány lövése után kezezett az egyik füzesgyarmati védő a 16-oson belül, azonban a játékvezető nem fújta be a teljesen jogosnak látszó tizenegyest az FC Hatvan javára.
Egy újabb olyan meccset veszítettünk el, amelyet a játék képe alapján gólokkal kellett volna megnyernünk. Ez zsinórban a hatodik vereségünk volt a bajnokságban.
Folytatás és javítási lehetőség szombaton, 13:30-tól az NB III Nyugati csoportjában szereplő FC Nagykanizsa otthonában a Magyar Kupában, amelyen a tét a továbbjutás lesz.

Zoran Spisljak: „Egy edzőnek három nagy feladata van. Az első, hogy a csapatát úgy készítse fel, hogy jó állapotban legyen a mérkőzésen, a második, hogy a csapatát hozza olyan szituációba, hogy gólhelyzetei legyenek. A harmadik pedig – ami meg szintén nagyon fontos –, hogy nagyobb létszámban legyünk védekezésben, mégpedig a labda mögött. Az első kettővel nem volt gond, de a helyzeteket mégsem tudtuk értékesíteni, és bár védekezésben létszámban is megvoltunk, mégis gólt kaptunk az első félidőben. Összességében, amíg nem javulunk ezekben a tényezőkben, addig ez lesz a vége.”

Boros Tibor, az FSK szakmai igazgatója: „Az első játékrész úgy alakult, ahogyan elterveztük, de a szünet után a Hatvan átvette az irányítást, ezért azt gondoltam, hogy itt az egy pont is ajándék nekünk. A Hatvan úgy döntött, hogy hármat ad ajándékba, mivel rengeteg helyzetet hagyott ki. Azt gondolom, hogy tévúton vannak…”