A kihagyott helyzetek megbosszulták magukat

NB III, KELETI CSOPORT, 4. FORDULÓ

FC TISZAÚJVÁROS–FC HATVAN 2–1 (1–1)
Tiszaújváros, Sportcentrum, 200 néző. Vezette: Valu Tibor (Benkő, Vilmányi).
TISZAÚJVÁROS: Tóth Cs. – Kundrák, Gelsi, Valkay, Lőrincz – Bocsi (Kiss B., a szünetben), Vitelki B. (Nagy P., 69.), Bussy, Erős (Lehóczki, 87.) – Tóth S. (Gönczi, 69.), Nagy D. B. (Páll, 69.). Vezetőedző: Vitelki Zoltán
HATVAN: Cellár – Tarnóczi, Barthel, Labát, Karácsony – Panyi (Szabó B., 78.) – Mundi, Kitl (Bárkányi, 63.) – Széchenyi (Sármány, 55.), Szanku (Czibolya, 63.), Dinka (Fellner, 55.). Vezetőedző: Zoran Spisljak
Gólszerző: Nagy D. B. (22., 55. – 11-esből), ill. Labát (4.)
Jók: az egész hazai csapat, ill. Cellár, Panyi, Labát

Remekül kezdtük a mérkőzést, a 4. percben Karácsony jobboldali szöglete után középen ide-oda pattogott a labda, amelyet végül Labát talált meg, védőnk pedig három méterről a hálóba lőtt (0–1)! A 20. percben növelhettük volna előnyünket, Mundi szerzett labdát középen remekül, egyedül kilépett két védő között, akár lőhetett is volna, de inkább a jobbján érkező Kitlhez passzolt, akinek lövését azonban fogta a kapus. Hatalmas lehetőség volt. A 22. percben jött a büntetés, egyenlítettek a hazaiak: egy balról előreívelt szabadrúgást középen Nagy Dávid Balázs csúsztatott a jobb alsó sarokba (1–1). Újabb nyolc perc elteltével Labát távoli szabadrúgását ütötte oldalra a kapus, majd kisvártatva Bussy jobb sarokba tartó szabadrúgását szögletre ütötte ki hatalmas bravúrral Cellár.
Az első félidő után elmondhattuk, hogy akár több góllal is vezethettünk volna, de a helyzetek kimaradtak, illetve az utolsó passzainkba hiba csúszott.
A szünet után újból vezetéshez juthattunk volna, egy gyors kontra során Szanku passzolta Mundi elé a labdát, aki nagy helyzetben a jobb sarok irányába lőtt, de a kapus gyors vetődéssel mentett! Ez a kihagyott helyzet is megbosszulta magát, hiszen az 55. percben Széchenyi Zsombor lépett be rossz ütemben a hazai támadónak a 16-oson belül, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. A 11-est Nagy Dávid Balázs a bal sarokba gurította (2–1). A hátralévő időben mindent megtettünk az egyenlítésért. A 65. percben Sármány húzott befelé balról egy gyönyörű csellel, beadását viszont mentették az érkező támadóink előtt. Három perccel később Panyi tekerését “szedte” ki a kapus, majd a 87. percben Tarnóczi került a 16-oson belül nagy helyzetbe, azonban 12 méterről fölé lőtt.

A játék képe alapján nem érdemeltünk vereséget, sőt, ha a helyzeteinket kihasználjuk a vezetésünkkor, illetve döntetlen állásnál, akkor biztos győzelmet arathattunk volna. Egy butaság miatt azonban az újvárosiak megszerezték a második góljukat is, lehetőségeinket pedig ezt követően sem tudtuk gólra váltani.

Folytatás vasárnap 17:30-tól a Kisvárda II ellen hazai pályán.

Vitelki Zoltán: „A bajnokság nem úgy kezdődött, ahogy szerettük volna, ezért ma mindenáron nyerni akartunk. Sajnos rosszul kezdtünk, korán gólt kaptunk, de forditottunk és ez mentálisan sokat jelent. Több mindenben kell még előrelépnünk, elsősorban önbizalomban és támadójátékban, de számunkra ma a három pont megszerzése volt a legfontosabb.”

Zoran Spisljak: „Jól kezdtünk, gyorsan vezetést szereztünk és az első félidőben még akár három gólt rúghattunk volna. Egy rögzített helyzet után aztán egyenlített a Tiszaújváros, majd a szünet után olyan hibát vétettünk, ami ezen a szinten nem fér bele. Hátrányban is voltak lehetőségeink, de nem tudtunk egyenlíteni.”