Háromgólos sikerrel haladtunk tovább céljaink elérése felé

BÉLKŐ SE–BÉLAPÁT – FC HATVAN
0–3 (0–1)

BÉLAPÁTFALVA: Bakó P. – Veres G., Holló Á., Mező R. (Hossó D., 80.), Trenka D., Juhász L., Érsek M., Bocsi G., Gyóni M., Bársony D., Jakab Á. Vezetőedző: Horváth Tamás

HATVAN: Sándor B. – Tarnóczi R., Labát K., Szabó R., Karácsony D. – Bárkányi A., Bartha B. (Horváth K., 80.), Mundi Z. – Széchenyi Zs. (Füzik B., 57.), Kitl K. (Simon M., a szünetben), Fellner K. (Tajti B., 67.), Vezetőedző: Nahóczky Attila

Gólszerző: Fellner K. (29., 64.), Karácsony D. (63. – 11-esből).

Előző hat mérkőzésünket kapott gól nélkül nyertük meg, így bizakodva várhattuk a bajnokság középmezőnyében szereplő Bélapátfalva elleni idegenbeli mérkőzést is.

Az első lehetőség a hazaiak előtt adódott, a 13. percben Jakab távoli lövése szállt fölé. A 19. percben Fellner Krisztofer (még) lesről lőtt a hálóba, majd egy perccel később Labát távoli lövését fogta a kapus. A 29. percben érkezett a vezető gólunk, Karácsony balról beívelt labdáját Bakó kiütötte, éppen Fellner elé, aki mintegy 23 méterről, laposan a jobb alsó sarokba lőtt (0–1)! Két perccel később egy szép összjáték végén Széchenyi Zsombor lövését hárította ismét a kapus, majd a játékrész végén Szabó passza után Bárkányi ollózott kapura 17 méterről, a labda pedig nem sokkal ment el a jobb sarok mellett.
A fordulás után hamar megduplázhattuk volna előnyünket: Mundi 30 méterről eresztett meg egy bombát, a kapus hatalmas bravúrral „szedte ki” a jobb felsőből a labdát! Az 55. percben kalamajka alakult ki a kapunk előtt, Szabó Roland elcsúszva eladta a labdát, Jakab megszerezte tőle, Gyónihoz passzolt, aki szép cselek után ziccerbe került, de lövését Sándor Bence nagy bravúrral védte! Ezt követően még szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak, de a 16 és fél méteres Bocsi-lövést is kiütötte kapusunk.

Az 58. percben aztán növelhettük volna előnyünket, Tarnóczi jobbról laposan beadott labdáját a szünetben csereként pályára lépő Simon Mátyás a bal sarok mellé lőtte. Öt perccel később már kettővel vezettünk: Füziket buktatták a 16-oson belül, a jogos tizenegyest pedig Karácsony Dávid a jobb alsó sarokba gurította (0–2). Egy perccel később aztán minden eldőlt, egy gyors támadás során először Füzik lőtt a lécre, majd Fellnerhez került a labda, aki kiugrott a védők között és a kijövő kapus mellett a hosszú sarokba lőtt (0–3)! A 72. percben tovább növelhettünk volna előnyünket, Karácsony baloldali beadását a hosszún érkező Mundi vette át, aki kicselezett két védőt is, majd ballal a lécre lőtt. A hajrában még szabadrúgásból veszélyeztettünk, de ekkor már Bakó ismét a helyén volt, így három góllal győztünk a Bélapátfalva vendégeként.
Ezzel továbbra is 9 pont az előnyünk az üldöző Egerszalók ellen, igaz, a rivális egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, amit jövő szerdán pótolnak az Energia SC ellen.

Folytatás jövő héten, szombaton 17 órától hazai pályán a Domoszló ellen!

Horváth Tamás: – Nagy öröm számunkra, hogy 29 percig megóvtuk a kapunkat a góltól a bajnokság legerősebb csapatával szemben. A második félidő elején komoly lehetőségünk volt egyenlíteni, de sajnos a hajrára elfáradtunk. Összességében teljesen megérdemelt vendéggyőzelem született. További sok sikert kívánok a Hatvan csapatának!

Nahóczky Attila: – Nem volt könnyű mérkőzés, nehéz volt feltörni a hazaiak védelmét. Összességében sok helyzetünk volt és a hajrában már csak a különbség mértéke volt kérdéses.