Ofella Zoltánt kérdeztük a szombati Nemzetközi Tornával kapcsolatban

Ofella Zoltánt – egyesületünk elnökét, a torna főszervezőjét kérdeztük a szombati Nemzetközi Tornával kapcsolatban.

– Milyen apropóból jött létre a torna gondolata?
– A torna gondolata egyértelműen abból jött létre hogy az olasz csapatunknak viszonozzuk a vendéglátását és megelőlegezzük azt a gondolatot, hogy ismét viszont lássanak minket. A sors furcsa fintora, hogy az Ő vendéglátásukra nem kerülhetett sor, ugyanis a covid helyzet miatt lemondták a részvételt. A szülők nem vállalták fel, hogy a gyermekeik eljöjjenek.

-Milyen szempontok szerint került sor a csapatok meghívására?
– Megkerestük a szervezés alatt, akikkel partneri kapcsolatban állunk. A Tatran Presov csapata évek óta a női vonalon egy baráti kapcsolatnak számít. A másik csapatra az FC Unionra most leltünk rá, kerestünk Felvidéken, a közelebbi területeken olyan női csapatokat, akikkel több korosztályban edzőmérkőzéseket is tudunk játszani és magasabb színvonalat képviselnek. Ukrajnában is szeretnénk találni egy partner klubot, akiknél szintén fontos a női vonal, így találtunk meg az Ungvári Sportiskolát. Nem titkolva szeretnénk egy komolyabb kapcsolatot teremteni. A magyar csapatoknál a szempont az volt, hogy legyen olyan csapat aki a nívót jelenti és akivel jó a kapcsolatunk, így a Ferencvárosra esett a választás. A másik pedig a pécsi csapat, akikkel mindig kellemes baráti mérkőzéseket vívtunk.

– Mit vàr a rendezvénytől, esetleg bocsátkozna-e esélylatolgatásba?
– A rendezvénytől azt várom, hogy komoly színvonalas mérkőzéseket lássunk. Nagyjából ismerjük magyar csapatokat, a külföldieket még nem tudjuk hova tenni. Nagyon örülnék, ha a csapatunk dobogós helyen végezne, de a mutatott játék fontosabb, hogy a lányok tiszta szívvel, becsülettel lépjenek pályára minden mérkőzésen.

– Hová s merre tart most a hatvani női labdarúgás?
– Reményeink azok, hogy a legmagasabb polcra rakjuk magunkat a magyar futball palettán. Utánpótlás csapataink már a legmagasabb osztályban játszanak, rövid távú célunk, hogy a felnőtt csapat is oda kerüljön.