Veronában vendégeskednek U17-es lányaink

Egyesületünk női szakága több mint egy évvel ezelőtt vette fel a kapcsolatot a férfi labdarúgásban is jól ismert brandnek számító, olasz élklubbal, a Hellas Veronával. A koronavírus-járvány miatt az együttműködés nehezen indult, most azonban már dübörögnek a motorok.

Az együttműködés részeként öt lányunk – Farkas Brigitta, Sátor Szolanzs, Szolomájer Leila, Tóth Ágnes, Együd Bernadett – október végén kivételes lehetőséget kapott. U17-es csapatunk játékosai hétfőtől vasárnapig egy hetet tölthetnek el a női Serie A-ban szereplő Hellas Verona utánpótlás-bázisán, együtt edzhetnek az olasz klub hasonló korosztályú csapatával.

A lányok, akiket Nagy Gábor edző, és Ofella Zsombor, egyesületünk nemzetközi kapcsolatainak felelőse és Ofella Zoltán, egyesületünk elnöke kísért el Veronába, olasz partnerünk jóvoltából családoknál laknak, így alkalmuk nyílik az idegen nyelv gyakorlása mellett arra is, hogy bepillantsanak egy nem is annyira távoli ország, de mégis csak másik kultúra mindennapjaiba.

A Hellas Verona korosztályos csapataival közös edzéseken, illetve a hétvégi mérkőzésen, amelyen pályára léphetnek, nem csak olyan tapasztalatokat szerezhetnek, amelyek segíthetik fejlődésüket, labdarúgó karrierjüket, de bizonyosan életre szóló élményekkel gazdagodnak, új barátokra is találnak.

Sok sikert kívánunk a lányoknak erre az egy hétre Júlia városában, és reméljük, hogy a hét során képgalériával is beszámolhatunk veronai élményeikről.