Újra pályán az óvodások

„Döng a labda, száll a labda,
az égnél is magasabbra,
fejről-fejre, lábról-lábra,
majd a kapu balsarkába;
aki gólt rúg, aki kap
egészséges, mint a makk!”

Csukás István szavai a mögöttünk hagyott héten értelmet nyertek, ugyanis grandiózus rendezvényeket szerveztek egyesületünk dolgozói Hatvan és agglomerációjának óvodai kontingensének hathatós segítségével és részvételével.

A Bozsik Intézményi Program – melynek egyértelmű célja a labdarúgás tömegbázisának szélesítése mely már évtizedek óta erősíti az intézmények és egyesületek kapcsolatát – a tavalyi teljes leállást követően újfent zöld utat kapott a legkisebbek nagy-nagy örömére, akik az első szabadtéri Grassroots „Ovi-Foci” Fesztiválon mutathatták meg elhivatottságukat és ügyességüket különböző labdarúgó specifikus gyakorlatokban. A szakképzett humán erőforrás nélkülözhetetlen eleme egy ilyen típusú eseménynek, így a rutinos edzőkollégák sporttagozatos, gyakorlati órájukat töltő fiatalos lendülettel lettek megsegítve a lebonyolítást illetően, mindösszesen 20 fős delegáció mutatott helyes irányt és lelkesített a sportcsoportvezető óvónőkkel egyetértésben a két nap délelőttjén. A szerdai hatvani rendezvényen 9 intézmény 228 óvodása kergette a labdát a zord időjárás ellenére is, valamint másnap, Lőrinciben 10 óvoda 119 növendéke került megmozgatásra. Ez a létszám még bőven hiányos, azonban a különböző betegségek pont ezt a korcsoportot birkózzák le a legnagyobb valószínűséggel.

Még három ilyen jellegű foglalkozás megtartására előírás ebben a tanévben, a következő két dátum még erősen kérdőjeles, sok függ attól, milyen járványügyi helyzet lesz az elkövetkezendő hetekben-hónapokban, ugyanis az előttünk álló két rendezést fedett helyszínen kell megszervezni.

Bízunk a folytatásban és folyamatosságban addig is nyomon követjük és mozgásban tartjuk ezt a korosztályt a csoportszobájukban is, hiszen hol külsős segítséggel hol anélkül zajlanak az ovis edzések, ahol minden bizonnyal „döngnek-szállnak” a labdák.

Hajrá Ovi-Foci, Hajrá FC Hatvan!