Reflektorfényben érmes hölgyeink

A mögöttünk hagyott szezon sok szempontból viszontagságos volt, azonban legalább a Magyar Labdarúgó Szövetség – folyamatos összhangban Magyarország Kormányának járványügyi intézkedéseivel – engedélyezte a bajnokságok folytonosságát – mikor, milyen feltételekhez kötve.

Legfoglalkoztatottabb korosztályunk az egész egyesület holisztikus vetületében nem lehet más, mint az U16-os leány csapatunk. Ezen korosztály nem kevesebb, mint három sorozatban versengett, sok esetben párhuzamosan egymással.

Ez önmagában nem is lenne akkora truváj, hiszen 2020 augusztusában megfelelő létszámú kontingens állt rendelkezésre, hogy meg tudjunk felelni egyidejűleg a nagypályás, illetve a háromnegyed pályás küzdelmeknek. Azonban ahogy teltek-múltak a hetek, hónapok sajnálatos módon úgy morzsolódott a résztvevők száma is a szinte mindenki számára ismert okok végett – sérülések, betegségek, ingadozó morál és motiváció miatt leállások – mely gyakorlatilag egy csapatnyi játékosra redukálta a keretünket. Volt, hogy az eggyel kisebb, U14-esek korcsoportban még odaillő gyermekei segítették ki a legfőképp csökkentett pályaméreten vigéckedőket – akik később sztenderd emberekké váltak – vagy éppen reaktivált esetleg frissen igazolt csajok kellettek ahhoz, hogy kiegyenesedjünk.

A hektikus állapotok a szezon első felét meg is tépázták. Legfontosabb számunkra a három bajnokság közül egyértelműen a nagypályás viaskodás volt, ahol a tíz csapatos liga hetedik helyén végeztünk az ősszel.

Háromnegyed pályán végig az élen és a körül szerepeltünk.

Futsal szakágban minden eddiginél szétszabdaltabb versengés zajlott, ugyanis az eddig megszokott téli időszakkal ellentétben egészen júniusig volt idő lejátszani a mérkőzéseket. Mi ezzel nem éltünk, s bár így szinte pihenőnapok nélkül de magabiztosan lettünk elsők a Pest Megyei Szövetség Futsal7végéjének U17-es kiírásában.

Csökkentett pályán hihetetlen mennyiségű mérkőzéshalasztásunk volt, legfőképp a télen csak részben megoldódó létszámhelyzet végett. Nagyon sokáig úgy nézett ki, hogy ezt a bajnokságot is megnyerjük, azonban legfőbb riválisunk, a Szeged-Szent Mihály együttese nem hibázott és minket is maga mögé utasított a célegyenesben, így meg kellett elégednünk a szépen csillogó ezüsttel.

Ami nem működött kisebb területen az megvalósult teljes pályaméreten. Tavasszal mindössze a két kiemelkedő csapattól szenvedtünk vereséget, a további hét mérkőzésünket egyaránt megnyerve huszáros hajrában az előkelő bronzérmet csíptük el – visszavágva szegedi ellenfelünknek – és egyben sportbarátainknak – akiket így letoltunk a negyedik helyre.

Nem volt egy egyszerű menet, de úgy érezzük, hogy csapatostul és menedzsmentestül megjártuk a hadak útját, hogy a végén egy kicsit a Paradicsomba is bebocsátást nyerjünk.

Gratulálunk Mindenkinek, aki ezekben a szép sikerekben elkísért bennünket és mellénk állt!

A teljesség igényével, alább olvashatóak a 2020/21-es bajnoki rendszer 32 Amazonja a zöld (mű)gyepről, valamint tudásukat megalapozó munkatársaink:
Mindhárom bajnokságban részt vettek (U16 Nagypálya, U16 ¾ pálya, futsal):
1. Cseszák Vanda
2. Farkas Brigitta Liliána
3. Garabecz Veronika
4. Hajdu Adrienn
5. Havasi Bernadett
6. Katona Flóra
7. Kozák Dorka
8. Petrovics Petra Jázmin
9. Tóth Ágnes
10. Veres Vivien

U16 Nagypálya és U16 ¾ pálya:
1. André Lili
2. Barócsi Luca Lilla
3. Beleznai Léna
4. Blaskó Boglárka
5. Horti Liliána
6. Hürkecz Hanna
7. Iglai Lili Anikó
8. Kalcsó Mirella
9. Makovínyi Zoé
10. Mészáros Dorina
11. Papp Sára
12. Serfőző Eszter Anett
13. Szolomájer Leila
14. Végvári Letícia

U16 Nagypálya:
1. Madarász Laura
2. Somogyi Diána

U16 ¾ pálya:
1. Erdei Viktória
2. Bánkuti Eszter Zsófia
3. Balga Petra
4. Magos Lilla Viktória
5. Molnár Amanda Szabina
6. Verebélyi Amanda

Edzőik, segítőik:
• Urbán Anett (őszi szezon)
• Szabó Ilona és Bauer Istvánné (tavaszi szezon)
• Roza László (női szakágvezető)
• Dr. Dénes András (női szakág tanácsadó)
• Szőllősi T. András (U14-es edző, egyéni képző)

58…59…HATVAN!

Fotó: Nagy-Dobos Eszter